"Jag underskattar alltid andra tjejer"

Publicerad:
Uppdaterad:

Superstjärnan erkänner sina fördomar vid bordet

Vid pokerborden är kvinnor i minoritet och underskattas ständigt av männen.

Men enligt superstjärnan Vanessa Rousso är kvinnorna inte ett dugg bättre.

– Jag underskattar alltid andra tjejer vid bordet, säger hon.

Foto: pokerstarsblog.com

Å ena sidan är hon den intelligenta tjejen vid bordet med universitetsexamen i ekonomi, statsvetenskap och juridik i bagaget.

Men sen Vanessa Rousso slog igenom har hon blivit pokervärldens kanske största sexsymbol, med baddräktsbilder i Sports Illustrated som höjdpunkt.

En inte helt van roll för den före detta plugghästen.

– Nej, jag kan fortfarande inte se mig själv som någon sexsymbol. Det känns jättekonstigt att folk pratar om mig på det sättet. Men det är okej, pokervärlden är glamourös till sin natur så det är nog ganska lätt hänt att vissa spelare får såna här epitet, säger hon.

Utmana Vanessa på PokerStars.com

I den extremt mansdominerade pokervärlden är det normalt att de kvinnliga spelarna blir undanskuffade och underskattade, trots att det finns mängder som, likt Vanessa Rousso, gjort resultat mot de allra bästa under flera års tid. Vanessa är inte bättre själv.

– Det gäller att utnyttja att man är tjej och jag tror definitivt att männen underskattar mig. Jag underskattar alltid andra tjejer vid bordet så jag antar att killarna gör detsamma mot mig.

Få 4 000 gratis

Vill du testa på internetpoker? Just nu får du upp till 4 000 kronor gratis att spela för när du registrerar ett konto hos PokerStars.

Här kan du ta chansen!

PokerStars

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN