Bandy

Efter polisanmälan: ”Jag är inte nazist”

SPORTBLADET

Bandy-stjärna polisanmäld för hets mot folkgrupp

På sin blogg skriver Gripens Alexander Mayborn, 25, om de ”giriga judarna” och att han hoppas att Liverpool går fram ”hårdare än tyskarna gjorde under kristallnatten”.

Nu är han polisanmäld för hets mot folkgrupp.

– Jag är inte nazist, det här är ett tragiskt missförstånd, säger Mayborn till Sportbladet.

Alexander Mayborn bloggar på sajten rekatochklart.se. Det var där han skrev de omtalade inläggen, som numera är borttagna.

– Ja, vafan...det är inte kul om någon tar illa vid sig. Det här är ett tragiskt missförstånd, nazism och rasism är saker som jag tar avstånd från, säger Alexander Mayborn till Sportbladet.

Men formuleringar som ”giriga judar” och referenser till kristallnatten...var det så smart?

– Med facit i hand var det klumpigt. Det är mer jargongen när man pratar med sina polare, men det är kanske dumt att skriva det. Men slår du på TV:n och ser något humorprogram så hör du sådant här, och då blir det inget liv. Men i framtiden kommer jag tänka till både en och två gånger innan jag skriver något.

Så det du skriver ska uppfattas som skämt?

– Ja, jag förstår inte hur man kan missa det? Är det något jag inte är, så är det nazist. Jag har en del judiska vänner och de har fått sig ett gott skratt nu. Det är en humoristisk blogg och det förstår man om man följer den. Tottenham kallas ju till exempel för "the yids".

Eurosport.se skriver att Judiska Församlingen har polisanmält Mayborn för hets mot folkgrupp. Sajten har även pratat med Gripens ordförande Stellan Edström som är starkt kritisk mot sin spelare.

Du vet att du är polisanmäld för hets mot folkgrupp?

– Ja, jag hörde det. Det är riktigt sjukt, jag kan inte förstå det. Hemskt ju. Jag vill verkligen inte såra någon och jag har vettiga värderingar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Bandy

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy