Scott Speed stämmer Red Bull efter sparken

Foto: Scott Speed.
SPORTBLADET

Den före F1-föraren Scott Speed har fått sparken i från sitt NASCARteam.

Via ett fax.

Nu stämmer han Red Bull.

Den förre F1-föraren kör numera NASCAR och han har arbetat för Red Bull i olika sammanhang i nästan åtta år.

Men nu har han fått sparken.

Sparkades sent

Därför kommer han att stämma teamet - men exakt vad stämningen innehåller är inte känt. Troligen handlar det om att han fått sparken i ett väldigt sent läge och nu har svårt att hitta en NASCARplats till 2011.

– När du måste börja leta i början av december är det inte direkt enkelt, skriver han.

Till nästa år ska Kasey Kahne och Brian Vickers köra för teamet.

– De sa att jag skulle köra fyra eller fem lopp om Brian inte blev bättre och om han tillfrisknade så skulle det finnas möjligheter att köra med en tredje bil eller i Natonwide-Series. I princip så skulle jag vänta till Brian blev frisk, säger Speed till SpeedTV.

”Känner mig förödmjukad”

– De tyckte inte ens att det fanns någon anledning att ringa mig eller prata med mig, inte någon i från Österrike. Alla var i Miami under säsongsfinalen men ingen sa ett ord till mig. I stället så fick jag ett fax. Jag känner mig väldigt förödmjukad, det har ingen klass. Så kan man inte behandla folk.

Han är best besviken på det sättet som han fick sparken och säger att han själv också hade tagit dit Kasey Kahne när möjligheten finns och att Brian Vickers har mer erfarenhet.

– Jag kan förstå varför, men det sättet som de genomför förändringen på är helt felaktig.

Scott fick även sparken i från Red Bulls F1-satsning, men då fick han fortsätta inom företaget och flyttade över till hemlandet USA och tävlade vidare för dryckesjätten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport