Tränarna på sjukhus allvarligt skadade – väljer att tävla ändå

SPORTBLADET

”Ingen diskussion”

Den schweiziska tränaren och förre OS-medaljören Steve Locher har flugits till Uppsala för att opereras för en bäckenfraktur och en fraktur på en halskota, efter onsdagsmorgonens trafikolycka i Åre.

Fystränaren Curdin Fasser ligger på Umeås Universitetssjukhus med mindre blödningar i hjärnan.

Detta till trots har de schweiziska åkarna bestämt sig för att tävla i morgondagens slalom i Åre.

– Det var ingen diskussion, säger Niklas Carlsson, alpin chef till Sportbladet.

Dagens Europacuptävlingar i slalom i Åre ställdes in.

Anledningen var den tragiska trafikolyckan som inträffade i Åre.

En buss med schweiziska landslagstränare krockade med en lastbil och två personer vårdas nu på sjukhus allvarligt skadade.

Två allvarligt skadade

En av dem är Steve Locher, tidigare OS-medaljör. Locher har flugits till Uppsala för att opereras på specialistklinik och har en fraktur på bäckenet och en fraktur på en halskota.

Fystränaren Curdin Fasser ligger på Umeås Universitetssjukhus med mindre blödningar i hjärnan, en fraktur på ett lårben och blod i lungsäcken.

De schweiziska tränarna och åkarna som är kvar i Åre har träffats varannan timme för att få rapporter och åkarna har fått psykologhjälp från Schweiz.

”Känns bra att de vill starta”

Tillsammans beslutade de på onsdagseftermiddagen att ändå tävla i torsdagens slalom.

– Det känns naturligtvis bra att de vill starta. De pratade om det tillsammans och det var ingen diskussion, säger Niklas Carlsson, alpin chef, till Sportbladet.

På torsdagen körs då den slalomtävling som var planerad till i dag. Den andra inplanerade slalomtävlingen beräknas köras senare i vinter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint