Däckvalet står mellan Pirelli och Michelin

SPORTBLADET

Kampen om vem som levererar däck till F1 nästa år är inte över

Foto: Det verkar som om kampen att bli nästa däckleverantör till F1 efter Bridgestone står mellan Pirelli och Michelin.

Arbetet med att hitta en ny däckleverantör när Bridgestones kontrakt går ut ser ut att ha nått finalskedet.

Enligt Ferraris stallchef Stefano Domenicali står det nu mellan Pirelli och Michelin.

Tidigare har Avon Cooper och Michelin nämnts som de hetaste kandidaterna till att ta över efter Bridgestone, men nu bekräftar Ferraris Stefano Domenicali att valet står mellan Pirelli och Michelin, enligt webbplatsen autosport.com.

– Inget beslut är taget än, men det finns bara två möjligheter – Michelin och Pirelli. Jag ser inga andra val, säger Domenicali.

Inget beslut i däckfrågan

Teamen hade ett möte i Monaco för att försöka enas om en ny däckpartner, men lyckades inte komma överens. Enligt autosport.com hade Pirelli seglat upp som något av en favorit, men Michelins erbjudande var fortfarande tillräckligt attraktivt för att stallen fortfarande hade svårt att välja.

Renaults stallchef Eric Bouiller anser att det börjar bli bråttom att ta ett beslut. Stallen har skjutit upp valet flera gånger redan. På frågan om han tror att frågan kan vara löst till Turkiets GP den 28-30 maj så svarar Bouiller så här till autosport.com:

– Det måste den vara, jag tror att om vi väntar för länge kommer inget att vara klart inför nästa år. Vi måste har bestämt oss till Turkiets GP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1