Riktigt trött på poker – tar ”sommarlov”

SPORTBLADET

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

I helgen avgjordes SCOOP på PokerStars.

En bit över 1 miljon dollar var det som gick till vinnaren i den högsta klassen. Det var också en svensk, Kristoffer Thorsson, som gjorde det riktigt bra och kunde hämta hem runt 850 000 dollar för sin andra plats.

Grattis!

Jag hade själv känslan av att det skulle gå riktigt bra då jag fick en bra start i både den högsta och näst högsta nivån.

Men oturens fula tryne dök såklart upp.

Jag är riktigt trött på poker för dagen, så det blir en paus till dess att jag drar till Las Vegas vilket blir i andra halvan av juni. Det ska bli riktigt kul att spela VM som verkligen är det största inom livepokern. Så nu blir det ”sommarlov” ett tag för min del.

Lovet kommer att börja med Elitloppshelgen som går av stapeln i nästa vecka. Det ska bli riktigt kul att besöka Stockholm igen. Nu hoppas jag bara att det blir fint väder till Elitloppet, då är det en superhelg.

Jag har ju själv många hästar och precis som poker-VM vore det största att vinna som pokerspelare så tycker jag att Elitloppet är det största man skulle kunna vinna på travsidan. Drömmen för de allra flesta hästägare är ju att någon gång få en häst som är bra nog för att ens vara med bland dem 16 som får plats i Elitloppet.

Det är faktiskt så att min farfar en gång i tiden fick vara med och uppleva det. Det var när hans häst Napoletano vann 1989 med Stig H Johansson i sulkyn.

I årets Elitlopp finns det ingen någon klar favorit på förhand utan det är i stället väldigt öppet, enligt min åsikt. Jag tror att spårlottningen kommer att ha en större betydelse än på länge och min favorit är Nu Pagadi.

Om min vän Erik Adielsson vinner Elitloppet så får han bjuda på en fin fest på söndagskvällen.

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker