Två finska VM-förare gästspelar i enduro-SM

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Juha Salminen och Marko Tarkkala tävlar i Enköping

Joakim Ljunggren får bästa tänkbara motstånd i nästa SM-tävling. De finska VM-förarna Juha Salminen och Marko Tarkkala gästar Enköping för att testa sina nya cyklar. Samtidgt har Sverige utmanat Finland i juniorlandskamp.

Sjufaldige världsmästaren Juha Salminen ska köra SM.
Foto: ABC Communications
Sjufaldige världsmästaren Juha Salminen ska köra SM.

Nästa SM-deltävling i enduro körs den 14-15 augusti i Enköping. Förutom de svenska toppförarna kommer delar av världseliten att finnas på plats, i form av de två finska VM-förarna Juha Salminen och Marko Tarkkala.

Salminen och Tarkkala på besök

Den sjufaldige världsmästaren Salminen och hans stallkamrat i BMW-Husqvarna passar på att testa sina nya Husqvarnacyklar inför kommande VM-race.

Förutom de välmeriterade VM-förarna kommer ytterligare åtta finska förare att köra SM-deltävlingen.

Fyra av dem, Antti Hellsten, Lauri Salonen, Lauri Pohjonen och Paavo Honkanen deltar i en juniorlandskamp mot sina blågula konkurrenter. De andra fyra, Johannes Salminen, Mikael Mietinen, Oskari Kantonen och Kimmo Hintikka, kör i de vanliga SM-klasserna.

Både Juha Salminen och Marko Tarkkala tävlar i SM2 där deras främste motståndare är Joakim Ljunggren. Karlskogaföraren har inte förlorat en SM-deltävling sedan 2006 men i Enköping lär han verkligen få kämpa för att inte bryta segersviten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN