Rosenqvist femma i F3

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Blev tvåa i årets sista race

Felix Rosenqvist avslutade säsongen med en andraplats.

Det gör honom till femma i F3.

Svensken som har vunnit två lopp och varit på pallen åtta gånger i ATS Formula 3 Cup avslutade säsongen med en andraplats i tyska Oschersleben. Han var bara 0,4 sekunder efter österrikaren Willi Steindl i säsongens sista race.

”Bra avslutning”

– En bra avslutning på min första säsong i Formel 3, säger Felix Rosenqvist. Vi hade problem med att hitta rätt i början av helgen, men det gick bättre och bättre och det andra racet handlade om att försöka sätta så mycket press som möjligt på Willi för att eventuellt kunna stressa fram ett misstag. Det är extremt svårt att köra om på Oschersleben, och även om jag var nära att kunna ge mig på ett försök några gånger är en andraplats ändå helt okej, säger svensken i ett pressmeddelande

”Jag har anpassat min körstil”

– Jag är verkligen glad över att vi valde att satsa på Formel 3 inför den här säsongen, avslutar Rosenqvist. Jag har aldrig utvecklats så mycket som i år; jag har fått anpassa och förbättra min körstil, lärt mig vikten av de små detaljerna och på allvar fått känna på vad internationell racing handlar om.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport