Sandviken vann premiären

SPORTBLADET

”Spelade en härlig totalbandy”

En halvlek Barcelonabandy – en halvlek raggarbandy.

Om resten av säsongen blir som tjuvpremiären mellan Sandviken och Villa-Lidköping (7–5) blir det en kul elitserie i vinter.

I vart fall för publiken.

Tränarna lär inte vara lika glada.

Om försäsongen har bestått av långa teoripass så dolde spelarna det väl. Publiken – nästan 3 000 – i Lidköping fick se två matcher för en och samma entrébiljett, och fint lagspel varvat med den typen av svängiga, chansartade bandy som ger en tränare gråa hår.

Sandviken vann till slut den märkliga matchen, men det var inte utan hjälp från ett otroligt ineffektivt hemmalag.

– Bollen ville bara inte in, sade Villakaptenen Jesper Bryngelsson till TV4 Sport.

– Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek, krigade på bra och avslutade matchen bra. Och Sandviken är ett bra lag, så vi ska absolut inte skämmas för det här.

Problemet var bara att Villa gjorde en svag första halva av matchen.

Sandviken lät bollen gå runt i laget, var kliniska i avsluten och då målkungen Christoffer Edlund (två mål nu) fick börja sikta in sig och nyförvärvet Johan Löfstedt (tre mål) ha sin klubba med i det mesta i offensiven kunde 5–1 i halvtid kila gärna ha varit 10–1.

Sandvikens tränare Thony Lindqvist stod vid sidlinjen och myste.

– I första halvlek spelade vi en härlig totalbandy. Hela laget gjorde en riktigt bra insats, sade han.

Men efter en utskällning från tränaren Ari Holopainen i paus ryckte hemmalaget upp sig, flyttade fram spelet, satte press på bollhållaren i ett tidigare skede och var bara en världsklassräddning från Joel Othén från att göra matchen riktigt jämn och spännande. I stället kunde Sandviken, i anfallet efter, kontra in 6–3. Trots ett par reduceringar på slutet blev det aldrig riktigt dramatiskt.

Daniel Berlin, Sandvikens lagkapten, var rejält trött efteråt.

– Hela laget gick ner sig mycket från första halvlek till den andra. Orken tröt, jag vet inte om det var för att vi hade en lång bussresa hit eller vad det var. Men vi är väldigt nöjda med att få med oss två poäng i dag, det här var en svår bortamatch, sade han till TV4 Sport.

Villas tränare Ari Holpainen hade lätt att hålla sig för skratt efteråt.

– Vi tar över andra halvlek, fast sätter inte chanserna. Men vi var åskådare i första halvlek, då vinner man inga matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy