Kronprinsessan hälsade på svenska skidstjärnorna

avPetra Thorén

SPORTBLADET

”Önskade åkarna lycka till”

TOBLACH. De svenska skidstjärnorna hade ovetandes kungligt stöd i Tour de ski i går. Efter sprinten gick kronprinsessan Victoria och hennes Daniel till den svenska vallalastbilen för att lämna en personlig hälsning.

– De önskade åkarna lycka till på resten av touren, säger vallachefen Larry Poromaa.

I rosa dunjacka, vit mössa och vita vantar följde kronprinsessan Victoria och hennes Daniel sprinten från skidstadion i Toblach i går.

Deras besök väckte ingen stor uppmärksamhet, men de zoomades kort in på storbildsskärmen och speakern Kjell Erik Kristiansen berättade att de var på plats.

Enligt personer som talade med Victoria och Daniel uppgav de att de är på privat besök i Toblach och enligt Sportbladets uppgifter bor de i ett hus i den italienska byn.

Efter sprinttävlingen, där Marcus Hellner och Britta Johansson Norgren blev bäst av svenskarna, lämnade Victoria och Daniel stadion.

”Önskade lycka till”

Men innan de for iväg stannade de utanför den svenska vallalastbilen.

En mycket förvånad svensk vallachef fick syn på det kungliga paret.

– Jag var på väg ut med ett par skidor när de plötsligt stod där. Jag var inte alls förberedd, man brukar få en föraning men det hade vi inte nu. Det var synd att ingen av de aktiva var där, säger Larry Poromaa.

Vad sa de till dig?

– De hälsade till de aktiva och önskade dom lycka till i resten av touren.

Hälsningen framfördes under middagen på hotellet på kvällen efter tävlingen

– Åkarna blev glada, men tyckte det var synd att de inte fick träffa dom, säger Poromaa.

Hela den svenska kungafamiljen är mycket skidintresserad och både Victoria och Daniel brukar se på sportevenemang. Enligt personer som Sportbladet varit i kontakt med pratade kronprinsessan mycket om skidor och hejade på de svenska åkarna.

I dag fortsätter Tour de ski. Om det blir med eller utan kungligt stöd för de svenska åkarna återstår att se.

ARTIKELN HANDLAR OM