Red Bull krossar sina motståndare

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Handlar om hårt jobb”

Red Bull har varit överlägset i testerna.
Foto: Getty
Red Bull har varit överlägset i testerna.

Red Bull krossar sitt motstånd.

I tisdags var det Mark Webber och i går var Sebastian Vettel ännu snabbare:

- Det handlar inte om magi, utan om hårt jobb, säger han.

Den regerande mästaren tog över tronen under gårdagens test i Barcelona. Och han gjorde det genom att köra på imponerande 1.21,865 under det första varvet av fem.

Den tiden kunde ingen konkurrera med - inte under tisdagen och inte i går.

- Det var en bra dag för oss, jag vet hur mycket bränsle jag hade ombord och jag vet vilka däck jag hade när jag körde den tiden på. Men jag vet inte vad de andra gjorde, det är alltid svårt att avgöra under testerna, säger Sebastian Vettel till Motorsportmagazin.

- Men jag tycker att vi ska vara nöjda, under vintern har vi kört fler varv än någonsin tidigare och det talat för att vår bil är tillförlitlig. När det gäller farten så var vi nöjda redan efter testerna i Valencia och nu har vi kunnat öka farten ännu mer.

”Visar inte allt de har”

Samtidigt så är han försiktig och skämtar om den bilen som alla andra anser vara överlägsen:

- Det är ingen magi, utan hårt arbete. Nu har vi jobbat med inställningarna. Det finns ett visst antal konfigureringar att arbeta med, men man måste också hitta rätt balansen och den springer runt i depåområdet just nu och vi har inte riktigt fått koll på var den befinner sig än.

Vettels varv var 0,7 sekunder snabbare än vad någon annan lyckats med i Barcelona, men efter det snabbaste varvet så låg han på 1,21 när han körde kortare stints och under eftermiddagen så körde han sedan longruns och där låg snittet kring 1,28.

- Äh, de visar inte ens allt de har. När man ser på de tiderna de har i de olika sektorerna så är det tydligt att de har fler äss i rockärmen. Jag är övertygad om att de kommer att ha ledningen i premiären, säger Renaults Nick Heidfeld till Motorpsorttotal.

Annars överraskade Toro Rosso igen, Sebastien Buemis bästa tid, 1.22,396 kom när han simulerade ett kvalvarv och totalt han hann med 120 varv och en röd flagga sedan han fått problem med en gaspedal.

Nya problem för McLaren

Mercedes presenterade i går en första uppgradering av bilen och teamet kommer att komma med nya grejer varje dag under testet. I går handlade det om en förändrad kaross och ett nytt avgassystem.

- Det var skönt att få den första delen av uppdateringen på bilen och känna att det finns potential, säger Nico Rosberg.

- Jag tycker att vi har gjort en imponerande utveckling av bilen, även om vi inte kan se resultatet riktigt än eftersom alla elementen inte fungerar perfekt tillsammans än.

McLaren hade återigen problem, Lewis Hamilton blev stående i depån med hydraulikproblem och någon timme senare hade han problem med avgasröret och han körde bara 57 varv.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN