”Det var idiotiskt gjort av Alonso”

SPORTBLADET

Britten förbannad på spanjoren efter sammanstötning

Fernando Alonso körde in i Lewis Hamilton.
Men båda förarna straffas.
– Det var idiotisk gjort av Alonso, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda.

I kampen om plats tre så satsade Ferraris Fernando Alonso allt. Han tog en chansning för att köra om McLarens Lewis Hamilton, men han misslyckades.
I stället förstörde spanjoren sin egen framvinge och tvingades in i depå.

Förstörde vingen

– Han körde på mig, han var för nära och han förstörde sin vinge när han körde på mig, säger en besviken Lewis Hamilton till motorsporttotal.
–  En del av underredet gick sönder och jag vet inte om det var därför som downforce försämrades. Jag vet inte om det påverkade mig, jag måste se det varvet på TV en gång till. Men starten och depåstoppen hjälpte mig i alla fall, efter starten fastnade jag bakom Heidfeld, men så är det. Jag tror att vår strategi var det största problemet.
Även om Lewis Hamilton får medhåll av experten Niki Lauda som anser att Fernando Alonso bär ansvaret, så är tävlingsledningen av en annan åsikt.

Båda straffas

Den straffar Lewis Hamilton med 20 extra sekunder för att han bytt plats vid flera tillfällen när de båda förarna kämpade mot varandra och Fernando Alonso straffas även han med 20 sekunders tidstillägg eftersom han orsakade kollisionen.
Efter sammandrabbningen försämrades Lewis Hamiltons däck märkbart och han tvingades in i depå igen, därmed var hans dag förstörd. Den förre världsmästaren som startade i från plats två gick i mål som sjua, straffet gjorde att han sedan slutade på åttonde plats.
– Jag kunde inte göra någonting, däcken släppte efter under loppet. Vi gick in i depå tidigt och trodde att vi var tvungna att gå in tidigt igen. Hela tiden gick vi in tidigare än alla andra och mina däck var helt slut. Det var helt enkelt en sådan dag som man måste ta sig igenom, släppa och gå vidare, säger Hamilton till BBC:
– Men så är det inom racingen. Jag startade som tvåa jag gav allt, men det gick inte. Mer har jag inte att säga.
Fernando Alonso slutade på sjätte plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1