Vettel på väg att skriva historia – igen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFP
Sebastian Vettel kan skriva historia.

1) Sebastian Vettel

Red Bullföraren kan vinna sin andra raka VM-titel i F1 på söndag. Om han vinner loppet och Mark Webber, Red Bull och Jenson Button, McLaren inte är bättre än trea och Fernando Alonso, Ferrari, missar prispallen så är han tidernas yngsta dubbelvärldsmästare i formel 1. Vinner han får han sin egen F1:a, värd 10 miljoner kronor av stallet.

2) Thed Björk

Ska han, den gamle mästaren som inte kört STCC i år avgöra finalen? Team Biogas har tagit in honom i sin fjärde bil. Han blir hjälpryttare för att underlätta för Fredrik Ekblom i kampen mot Chevrolets Richard Rydell.

3) Casey Stoner

Vann i Aragon och nu tror inte ens den regerande mästaren och VM-tvåan Jorge Lorenzo att det finns någon chans att peta ner Stoner från MotoGP-tronen. 44 poäng skiljer dem åt och fyra lopp återstår.

4) Kimi Räikkönen

Den förre F1-mästaren har varit och hälsat på i Williams F1-fabrik. Är han intresserad av en comeback? Har WRC tråkat ut honom? Vill han investera i stallet? Ingen vet, men det snackas. När Kimi visar sig - är han en snackis.

5) Mattias Ekström

Svensken har vaknat till liv. Hans resultat i de tre senaste DTM-tävlingarna är lysande, 1,2,1. Nu är han trea i mästerskapet när två lopp återstår, men eftersom Audikollegan Martin Tomczyk leder (19 poäng före svensken) så har han ingen chans på titeln.

6) Joakim Ljunggren

Är det stora namnet när enduro SM avgörs i Fjugesta i helgen. Han har 29 raka segrar i SM, i helgen kan han ta hem mästerskapet och sin 30:e seger. veckan efter ska han sedan köra hem VM-bronset.

7) Andreas Jonsson

Greg Hancock är visserligen skadad, men lär köra för att ta hem VM-titeln i speedway i morgon. Svenske Jonsson är i riktigt bra form och hoppas kunna förbättra sin tredjeplats, han har åtta poäng upp till Jaroslaw Hampel som är tvåa.

8) Kenny Bräck

Den förre Indyvinnaren är en vinnare igen. Tillsammans med den danske LeMansvinnaren Tom Kristensen vann han GT-klassen Goodwood revival i England, en tävling för historiska bilar.

9) Karel Abraham

Tjecken kraschade svårt och blev påkörd av sin egen MC under helgens MotoGP lopp. Märkligt nog klarade han sig utan några frakturer och kan köra i Japan nästa vecka.

10) Per-Olov Walfridsson

Satsar på att ta sitt tredje SM-guld i rallycross när mästerskapet avgörs i Götene i morgon.

Motorstopp

Max Biaggi

Skadade foten och missade loppen på Nürburgring. Det var första gången sedan 1992 som han tvingades vila från ett lopp, men vad värre är - världsmästaren i superbike inte kan köra på Imola heller och att hans chanser att försvara titeln nu är borta.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM