Däckproblem grusade Marcus Ericssons kval

Först kommer Mercedes. Därefter kommer Mercedes.
Sedan kommer ingenting och först därefter kommer Red Bull.
– Bortsett från de där två längst fram så går det inte att vara bättre i dag än vad jag var i dag, säger trean Daniel Ricciardo.

Precis om under de inledande två F1-loppen så var Mercedes klart bäst under kvalet. Den här gången var det Nico Rosberg som tog pole position före sin teamkollega Lewis Hamilton.
–  Jag har lyckats förbättra mig hela tiden under helgen och jag har löst de problem som vi har haft och jag hittade rätt inställningar, säger Nico Rosberg på presskonferensen.
- Det var väldigt svårt att hitta rätt inställningar eftersom det var så varmt under träningarna medan temperaturen har sjunkit nu till kvällspasset och det var otroligt svårt att gissa sig fram till den bästa setupen och till vad som skulle fungera under kvällstid.

Tog pole position igen

Även förra året hade han pole position i Bahrain, men slutade nia, över 40 sekunder efter Sebastian Vettel, Red Bull, som vann då.
– Det är härligt att få starta från pole position i år igen och jag har bra minnen härifrån, jag har vunnit här i GP2 och jag körde min F1-premiär här, säger Rosberg som var sjua i sin Williams 2006.
– Nu får vi se vad som händer med däckslitaget under loppet och med bränsleförbrukningen. Loppet är en helt annan grej än kvalet, men jag har ett bra själförtroende och tror att jag kan vinna detta.
Red Bulls Daniel Ricciardo var trea (+0,866), men han kommer dock att flyttas tillbaka tio platser i starten eftersom hans bil släpptes ut förtidigt från ett däckbyte under förra helgens lopp i Malaysia. Det betyder att Williams Valtteri Bottas startar från plats tre och Force Indias Sergio Perez från plats fyra.
– Jag är nöjd med bilen och bortsett från de där två längst fram så går det inte att vara bättre än vad jag var i dag. Vi är fortfarande en bit efter Mercedes, säger Ricciardo.
–Tyvärr flyttar jag tillbaka i starten, men jag vet att vi har smarta killar i teamet och de kan säkert hitta en bra strategi. Just nu så står det och väger mellan två och tre depåstopp.
Vettel en besvikelse

Den stora överraskningen i kvalet var att den regerande mästaren Sebastian Vettel missade att kvala in i Q3. För andra gången på tre lopp var hans kval över efter Q2 och han kvalades ut av sin teamkollega Daniel Ricciardo.
- I går kändes det bra, i dag gjorde det inte alls det, säger de fyra senaste årens dominant till Sky.
– Jag lyckades inte alls få ut max ur bilen.
För Marcus Ericsson tog kvalet slut i Q1 även denna helg. Svensken slog dock Marussias Max Chilton och startar från plats 20. Den andre Caterhamföraren Kamui Kobayashi var åtta tiondelar före sin svenske teamkollega, men även han försvann i den första kvalomgången.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN