Hansdotter tvåa

SPORTBLADET

Svenskar med i toppen

Foto: Frida Hansdotter.

Frida Hansdotter, 28, ligger på andraplats och Nathalie Eklund, 21, ligger fyra efter första slalomåket i Courchevel, Frankrike.

En av storfavoriterna Maria Höfl-Riesch, 29, gränslade och åkte ur.

Leder gör Bernadette Schild, 23, endast 13 hundradelar före Hansdotter.

Foto: Maria PH åkte ur första åket i franska Courchevel. Foto: Pontus Orre.

Världscupen i slalom körs idag i Courchevel, Frankrike med tio svenskor i startlistan. Frida Hansdotter gick ut som nummer tre och satte direkt sin prägel på tävlingen genom att ta ledningen med 57 hundradelar. Hon tappade sedan ledningen till Bernadette Schild.

Nathalie Eklund stod även hon för ett imponerande första åk och ligger på en fjärde plats, 41 hundradelar efter den andra systern Marlies Schild på tredjeplatsen.

"Vill kunna släppa på mer"

– Jag hade ju någon miss och kände inte att det gick så snabbt. Men jag vill kunna släppa på mer. Det var väldigt runt stakat i det här första åket. Hoppas det blir en bana som man kan släppa på mer i andra. Det skulle vara bra för min del, säger Frida Hansdotter efter första åket till Sportbladet.

Maria Pietilä Holmner och en av favoriterna Maria Höfl-Riesch, som ledde med 33 hundradelar efter första mellantiden, gränslade och åkte ut.

Svenskornas placering efter första åket: Frida Hansdotter (2), Nathalie Eklund (4), Emelie Wikström (11), Anna Swenn-Larsson (14), Charlotta Säfvenberg (20) och Magdalena Fjällström (25). Paulina Grassl, Lisa Blomqvist och Ylwa Stålnacke åkte ur.

Andra åket startar 13:30.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint