Får 3,2 miljoner kr – om han inte har sex

SPORTBLADET

Antonio Esfandiaris sjuka jättevad: ”Inget sex eller utlösning av något slag”

Foto: Pokerlistings.se
Antonio Esfandiari

Här är pokervärldens senaste vansinnesvad.

Amerikanske superstjärnan Antonio Esfandiari, tidernas främsta turneringsspelare, har förbundit sig att inte ha sex på ett helt år – och kan tjäna motsvarande 3,2 miljoner kronor om han klarar det.

Pokerstjärnor och galen vadslagning går hand i hand sedan många år och exemplen är lika många som de är galna. Sjukast genom tiderna är förmodligen Brian Zembic, som fick 100 000 dollar för att operera in silikonbröst, bröst som han valde att behålla.

Men frågan är om inte amerikanske stjärnan Antonio Esfandiari börjar närma sig.

"The Magician", som är tidernas mest vinnande turneringsspelare efter segern i "The Big One for One Drop" under förra årets WSOP (en seger som gav 18,3 miljoner dollar eller 119 miljoner kronor), har förbundit sig att inte ha sex, eller ens få utlösning, på ett helt år.

"Kan han klara det?"

Den som har slagit vad med Esfandiari är affärsmannen och pokerspelaren Bill Perkins. Duon besökte Stockholm i helgen och festade på rätt rejält och det var då som Perkins twittrade ut detaljerna.

– Stort vad igen. Esfandiari inget sex ingen utlösning av något slag på ett helt år. Kan han klara det?, skriver han.

Hur mycket pengar det handlar om avslöjar inte Bill Perkins i sin tweet. Men både Pokerlistings och danska Acemag som forskat vidare i ärendet hävdar att det rör sig om 500 000 dollar, en summa som motsvarar strax över 3,2 miljoner svenska kronor.

Frågan är dock om Antonio Esfandiari ens kommer att försöka klara sin utmaning.

Tidigare under helgen slog "The Magician" vad med samme Bill Perkins om att han skulle klara av att inte äta bröd på ett helt år. Klarade han det skulle han få 150 000 dollar, en knapp miljon kronor. Annars skulle han tvingas böta 25 000 dollar, 160 000 kronor.

Då dröjde det fem minuter innan Antonio Esfandiari ville köpa ut sig, något han fick göra efter 90 minuter för 5 000 dollar (32 000 kronor).

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker