Hedwall med stukat hopp

Svenska golfstjärnan om skadan: ”Är irriterande”

Caroline Hedwall.
Caroline Hedwall.

Förra året var Caroline Hedwall delad trea i Nabisco Championship.

Men i år kommer hon till årets första dammajor i golf med en stukad hand och låga förväntningar.

För två veckor sedan skadade Caroline Hedwall sin högra handled då hon skulle lyfta sitt bagage på en flygplats, skriver golf.se.

Med bandagerad handled påverkas både hennes sving och puttning och hon missade kvalgränsen i Carlsbad, Kalifornien, förra veckan.

– Handleden blir inte sämre av att jag slår men det är ändå irriterande. Det blir svårt att inte tänka på det men samtidigt måste jag ju gilla läget. Jag får försöka hitta ett sätt att spela på helt enkelt. Det här är min absoluta favorittävling, säger Hedwall till golf.se.

Opererats för cysta

Sveriges största hopp står förstås till Anna Nordqvist, som kommer till tävlingen med två färska segrar i bagaget. Övriga svenskor är Sophie Gustafson, Maria McBride och Pernilla Lindberg.

Karin Sjödin kommer inte till spel alls. Hon har opererats för en cysta i ryggen och ska i stället för att spela vara expertkommentator i tv, uppger golf.se.

Norska världstvåan Suzann Pettersen, som har tre andraplaceringar i Nabisco, har också tvingats lämna återbud. Hon har på grund av ryggbesvär bara spelat fem tävlingar i år.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN