Upphittat piller föll ur cyklistens ficka

"Vill inte gå in på vem"

Mike Brampton hittade ett piller i samband med en krasch under söndagens Paris-Roubaix.

Vilken cyklist som tappade det?

Det vill Brampton inte berätta.

Det var i söndags som Paris-Roubaix gick av stapeln. Halvvägs in i loppet skedde en krasch och ett piller trillade ur fickan på en cykelåkare. Mike Brampton plockade upp det, gick hem, fotade det och la upp en bild på Twitter. En av de som svarade var Internationella cykelförbundets ordförande Brian Cookson, som bad Brampton lämna in pillret till antingen polisen eller en antidopingsbyrå. Brampton var steget före. Han hade redan varit i kontakt med brittiska UKAD, som till skillnad från allmänheten fick veta vilken åkare det var som bar på pillret.

"Har inte med mig att göra"

– Jag vill helst inte gå in på vem som var inblandad eller exakt var det hände, men det var ungefär halvvägs in i tävlingen mellan kullersstensektioner. Det kommer absolut att vara möjligt att reda ut vem röret tillhör. Jag har en sekvens på 34 fotografier - knivskarpa - ungefär 4,5 meter bort och på ett av dem ser man röret falla från åkarens ficka, säger Brampton enligt eurosport.se.

Han redogör för själva sekvensen.

– Kraschen skedde och sedan ställde sig alla upp och en medhjälpare i laget knuffade iväg åkaren. Både jag och de andra hade redan sett röret. Det påpekades faktiskt för medhjälparen, som ryckte på axlarna som för att säga ”det där har inte med mig att göra”.

"Test"

Det är ännu inte känt om pillret innehåller något förbjudet eller inte, utan endast att det stod ”Test” på det omgivande röret.

Cykelsport har länge varit förknippat med doping. Både Marco Pantani, gigant på 90-talet, och Lance Armstrong, dominant i flera Tour de France, har åkt fast på grund av doping. Den förre stjärncyklisten Michael Rasmussen har skrivit en bok där han menar att det finns tecken på att sporten håller på att bli ren.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN