Stenson sexa inför avgörandet i US Open

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andrew Redington / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

SPORTBLADET

Vinden fortsatte att skörda sina offer på Shinnecock Hills under US Opens tredje dag.

Henrik Stenson gick efter halva rundan upp i ledning, men efter ett ras på de sista hålen ligger han på sjätteplats inför den sista dagen.

– Det är sista varvet i morgon, och jag hoppas kunna klämma ut lite till, säger han.

Efter US Opens andrarunda på svårspelade Shinnecock Hills, New York, hade Henrik Stenson jobbat sig upp till en delad fjärdeplats. Med sina totalt 141 slag låg han bara fem slag efter ledaren Dustin Johnson.

Det pratades om tätkänning och goda möjligheter för svensken att konkurrera om sin andra majorvinst någonsin.

Ledde vid ett kort tillfälle

Även under den tredje speldagen var vinden i New York en snackis. Den hade försvårat spelet under de första två rundorna, och såg även denna gång ut att störa i princip alla de 67 spelare som klarade cutten efter första hälften av turneringen.

Men vinden verkade till en början inte besvära Stenson. Efter elva hål hade han ätit i kapp Johnsons försprång och gick plötsligt upp i delad ledning med fjolårssegraren Brooks Koepka. Vid ett kort tillfälle var svensken dessutom ensam ledare.

Sen rasade allt.

Fyra amerikaner i topp

Johnson – som hade problem tidigare under rundan och bjöd på totalt sex bogey och en dubbelbogey – höjde sig och tog tillbaka ledningen. Detta samtidigt som Stenson började svaja.

42-åringen från Göteborg gick till slut på fem över par (74 slag), vilket placerar honom på en sjätteplats inför den sista rundan. Samtidigt delar Johnson på ledningen tillsammans med sina amerikanska landsmän Daniel Berger, Tony Finau och Brooks Koepka.

Stenson är bara två slag efter täten.

– Jag spelade min bästa runda så långt i dag. Överlag var det bästa dagen från tee till green, sedan kanske jag inte fick ut allt, säger han själv till Viasat.

– Det är sista varvet i morgon, och jag hoppas kunna klämma ut lite till.

”Svåraste rundan jag spelat”

För den andra svensken, Alexander Norén, gick det sämre än tidigare. 72 slag under både den första och andra dagen följdes upp av 77 slag i dag. Det räckte till en delad 33:eplats.

Han säger att vinden var otroligt svår att handskas med.

– Det var kanske den svåraste rundan jag spelat när det inte har typ spöregnat. Första dagen var det ganska snabbt och knöligt när det började blåsa, men i dag var flaggorna precis på gränsen. Jag spelar bra första tio tycker jag, sen började jag missa några greener. Det var det absolut svåraste jag varit med om, säger Norén till Viasat.

– Första nio så visste jag att jag spelade bra och tänkte att jag ligger ett över för dagen och fem totalt, då fattar man att man ligger okej. Men så när man börjar tappa slag så tror man att man kommer ligga i slutet av fältet. Men det är väl samma för alla, man ser så extremt många höga poäng, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE