Fotbollsintresserad Kalla peppar landslaget

Publicerad 2018-06-28

Charlotte Kalla är tillsammans med övriga skidlandslaget på läger i Torsby.
Då passar hon på att skicka en hälsning från skidtunneln direkt till Svenska fotbollslandslaget i Ryssland, som nu laddar för åttondelsfinal.
– Fortsätt göra det ni gör. Det gör ni verkligen så bra. Det ska bli otroligt spännande att heja på er i fortsättningen. Då har vi precis avslutat lägret och kan se er. Kör hårt!

Trots att Charlotte Kalla är på ett viktigt försäsongsläger blir hon verkligen entusiastisk när svenska fotbollsframgångarna i Ryssland kommer på tal.
Hon berättar att landslaget följde Sveriges match mot Mexico på ett annorlunda sätt. I en skidtunnel, med tre minusgrader i luften:
– Vi hade skidtester inplanerat klockan fem. Jag försökte ändra det till kvart i fem, men det gick inte. Därför är jag jättetacksam att de hade radion på högsta volym i tunneln. Det var ett spännande medium att följa matchen. Vi testade skidor och följde samtidigt matchen. Det var många leenden. Det var en märklig känsla och en härlig stämning, säger Kalla till TT.
Charlotte Kalla skrattar och det märks att hon mår bra.
– Ja, det är en härlig tid att vara skidåkare i juni, men långa ljusa dagar samtidigt som kroppen inte är tyngd av för hård träning. Min träning går helt som planerat, säger hon.

Bra för Andersson

Det ovanliga är att Charlotte Kalla nu är tillbaka i landslaget även på försäsongen. Något som är viktigt för övriga damlaget, som redan på försäsongen får sparring av en världsåkare.
För framtidshoppet Ebba Andersson betyder det mycket.
– Hon är bra att sparras mot på träningarna. Det för mycket för mig och för hela laget att veta var nivån ligger. Hon är ju en av de absolut bästa. Jag skulle naturligtvis göra jobbet oavsett om Charlotte är med eller inte. Men med henne höjs nivån ytterligare på träningarna ytterligare. Ibland går det kanske till överkant.
Ebba Andersson fortsätter:
– Dessutom är det bra att ha henne vid sidan om träningarna. Hon är en härlig och trevlig tjej att prata med och har varit med så himla många år. Hon har en helt annan erfarenhet än jag som snart ska fylla 21. Det är nyttigt för mig.
Ebba Andersson kommer från en vinter som bland annat innebar en fjärde plats på OS och ett besked att hon har kapacitet att vara med i absolut högsta världseliten.
– Det fjärdeplatsen betyder nu jättemycket för mig, framförallt nu på försäsongen. Har jag en bra dag kan jag vara med där uppe och det är bra att känna inför kommande säsong.

Glad Kalla

Charlotte Kalla ler när hon får höra Ebba Anderssons kommentar om hennes comeback i landslaget på försäsongen:
– Jag blir jätteglad att höra detta. Det var fina ord av Ebba. Jag känner likadant att det ger mig mycket att vara med i denna mix av tjejer, killar, äldre och yngre. Här har vi många unga nyfikna tjejer och killar som är bredd att göra jobbet och vågar ställa frågor. Vi kan verkligen lära av varandra. Jag har också massvis med frågor som jag är nyfiken på och vill få svar på från dem.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.