Anna Holmlund gjorde comeback i skidbacken

avAdam Borg

Anna Holmlund gjorde sin första comeback i tävlingsbacken efter den allvarliga skadan.

Det blev succé direkt för Holmlund som tillsammans med brodern Kalle vann damklassen i sitski/biski under störtloppstävlingen Skutskjutet i Åre.

– Det var kul att köra igen, säger hon till SVT.

I slutet av 2016 var Anna Holmlund med om en svår olycka i italienska Innichen. Holmlund kraschade svårt på träningen inför en världscupstävling och låg i koma under flera månader. På sjukhuset kunde det konstateras att den svenska skicros-stjärnan drabbats av svåra hjärnskador.

I maj 2017 vaknade Holmlund upp från koman och sedan dess har Holmlund kämpat för att lyckas ta sig tillbaka till en normal vardag. Och Anna Holmlund har för varje dag som gått tagit stora kliv framåt.

1 av 2 | Foto: Privat

”Det var kul att köra igen”

Nu kommer nästa positiva besked i Anna Holmlunds rehabilitering. Under lördagen var Anna Holmlund för första gången tillbaka i tävlingsbacken. Tillsammans med brodern Kalle tävlade hon i sitski/biski i störtloppstävlingen Skutskjutet i Åre. Och det blev succé direkt. Under tävlingen rådde det svåra förhållanden med regn och hård vind men det var Holmlund och hennes bror som bemästrade ovädret bäst då duon segrade i damklassen.

– Det var kul att köra igen, säger hon till SVT.

En biski är en kälke försedd med två skidor och med hjälp av sin bror lyckades alltså duon vinna tävlingen. Något som också Holmlund hoppades på redan inför tävlingen.

– Bara rakt ner, från A till B, bara att köra, säger hon.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM