Sergej Ustiugov mot comeback i Davos: ”Är rasande”

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har varit borta från den stora skidscenen i elva månader.

Nu är Sergej Ustiugov redo för comeback.

– Sergej är rasande, men först och främst väldigt revanschlysten. Jag tror att han kan bli världens bästa igen, säger ryssens träningskollega Julia Belorukova till norska Dagbladet.

Samtidigt som ryske Aleksandr Bolsjunov gjorde sig känd som en av skidvärldens nya supernamn föll hans landsman Sergej Ustiugov, 26, i glömska .

Det var elva månader sedan den sistnämnde – världens bästa längdskidåkare säsongen 2016/2017 – ”försvann”.

Hans sista lopp var i världscupen i Seefeld 28 januari i år. Han deltog inte i OS på grund av att han inte fanns med på den dispenslista över ryska idrottare som fick tävla under neutral flagg i Pyeongchang.

I oktober i år ramlade han när han åkte rullskidor och fick en spricka i ena tummen, detta ledde till en operations som fördröjde ryssens återkomst.

”Har bara kunnat träna med en stav”

Nu är dock den efterlängtade comebacken nära för Ustiugov, som kan komma att vara med i helgens världscupstävlingar i Davos.

Åkaren Julia Belorukova är med i samma träningsgrupp som Ustiugov och hon tror att 26-åringen snart är tillbaka i gammal, god form.

– Sergej gör comeback i Davos hoppas jag. Han har börjat tränat med oss igen och gjort två pass. Han är snart bäst i världen igen, säger hon till Dagbladet.

– Han är fortfarande väldigt stark. Men det är klart att han har haft problem när han bara kunnat träna med en stav. Men han kommer att komma tillbaka.

Missade mycket träning

Samtidigt skriver Dagbladet att de fått uppgifter på att Ustiugov hade det jobbigt mentalt i somras och inte tränade på så pass mycket som han hade behövt.

Dagbladet: Vilket humör är Ustiugov på nu?

– Sergej är rasande, men först och främst väldigt revanschlysten. Jag tror att han kan bli världens bästa igen, säger Julia Belorukova.

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM