Hammarby tog kliv mot SM-slutspelet

SPORTBLADET

En rivstart, en storspelande målvakt och en skyttekung på målhumör. Det var bidragande orsaker till att Hammarby tog ett mäktigt kliv mot slutspel i handboll på måndagen. Hammarby tog en viktig bortaseger över Sävehof med 31–26. I den haltande tabellen har Hammarby bara en match kvar, medan Sävehof har två – och fyra poäng skiljer mellan lagen.

Det är dock flera lag inblandade i striden om de sista slutspelsplatserna. Hammarby klev upp från sjunde till sjätte plats och lade sig mellan Redbergslid och Lugi. Trion har fyra poäng ner till Sävehof på åttonde och sista slutspelsplats. Under strecket har Drott lika många poäng som Sävehof och Malmö bara en mindre.

Hammarby chocköppnade och ledde med hela 10–2 i inledningen. Josef Pujol blev inte oväntat bästa målskytt i Hammarby med nio mål. I målet visade målvakten Daniel Svensson upp stort spel hela matchen, trots att han sänktes av motståndarskott två gånger i första halvlek. Och när Sävehof försökte jaga i kapp under andra halvlek klev Daniel Persson fram med fina räddningar. Sebastian Karlsson hann med tvåsiffrigt i mål i Sävehof, men hans tio mål räckte inte för att Partille-laget skulle vinna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll