”Han bet mitt f**king finger”

SPORTBLADET

Men Mayweathers utmanare slår ifrån sig: ”Han kanske tycker att jag är en hund”

1 av 5 | Foto: Maidana tar en tugga av Mayweathers handske?

Floyd Mayweather vann returmötet med Marcos Maidana i natt.

Den stora snackisen efteråt var en anklagelse från superstjärnan.

– Han bet mitt f**king finger, säger amerikanen.

Redan efter det första mötet i maj anklagades Maidana för att vara en oschysst boxare efter att ha skallat och knäat Mayweather. I natt var det dags igen.

En frustrerad Maidana låg under och försökte med allt för att besegra den överlägsne 37-åringen. I den åttonde ronden avbröts matchen när Mayweather skrek av smärta.

– Han bet min f**king hand, han bet mitt f**king finger, sa han högt i ringen.

Domaren Kenny Bayless erkände att han inte sett någonting men varnade argentinarens ringhörna för en eventuell diskvalifikation. På reprisbilderna var det svårt att se huruvida det var ett bett eller ej, men Maidanas ansikte var klart och tydligt begravt i handsken.

”Tappade känseln”

– Jag minns inte vilken rond det var men han bet mig i fingret så jag tappade känseln i handen. Jag kunde knappt använda vänstern efter det men gjorde ändå vad som krävdes, säger Mayweather.

Men Maidana och hans tränare bara skrattade åt anklagelsen:

– Han kanske tycker att jag är en hund men jag bet honom aldrig. Det var han som pressade sin handske mot mitt ansikte, säger argentinaren.

47:e raka segern

Den obesegrade amerikanen vann till slut ett enhälligt domslut (116–111, 116–111, 115–112) och tog därmed sin 47:e raka proffsseger. Maidana fick ett poängavdrag halvvägs in i den tionde ronden efter att ha knuffat ned Mayweather i marken med en armbåge.

– Jag har några bulor och blåmärken på kroppen. Maidana är en ung och vild fajter. Men min pappa säger alltid att ju mindre träffad du blir, ju längre kan du hålla på med den här sporten, säger Mayweather.

Han fick också frågan om en eventuell megafajt med Manny Pacquiao i maj nästa år. Filippiniern har en match inbokad mot doldisen Chris Algieri i november.

– Vi får se vad som sker i framtiden. Jag har aldrig duckat en annan fajter. Men Pacquiao måste fokusera på sin nuvarande motståndare. Vinner han den matchen så får vi se, säger Mayweather.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning