"Går in för att skada"

Av: Johan Flinck

Publicerad:

SPORTBLADET

Hot 1: Hårda försvaret: "Spelar fruktansvärt fult"

1 av 2

ZAGREB. Sverige ställs mot världens bästa försvar i kväll.

Och det kanske fulaste.

– I vissa situationer går de in för att skada folk, säger svenska lagkaptenen Sabina Jacobsen till Sportbladet.

Sverige är mycket nära en EM-semifinal.

Men vill man säkra en gruppseger och slippa fruktade Norge i semin samt inte riskera att Holland tar igen försprånget i målskillnad ska man se till att ta en poäng mot Montenegro.

Men då ska man betvinga världens bästa försvar – och det kanske fulaste.

I går såg vi hur Suzana Lazovic knuffade Estavana Polman så Hollands storstjärna fick utgå och föras till sjukhus med ett troligt brutet revben.

”Det kommer smälla”

– Det är ett riktigt jävla raggar-6-0. Det ser inte klokt ut men de kämpar något oerhört och så spelar de fruktansvärt fult. De får mycket utvisningar men är också väldigt bra på att spela 5-mot-6, säger Per Johansson, TV4-expert och ex-förbundskapten.

De svenska spelarna håller med.

– Det kommer att smälla och bli mycket straffar och utvisningar. Frågan är vilken nivå domarna kommer att lägga sig på för vi kommer också att smälla, säger försvarsgeneralen Sabina Jacobsen.

– Jag hoppas domarna straffar dem när de börjar spela fult, speciellt om de går för att skada folk.

”Får gå en näsa”

Gör de det ibland?

– I vissa situationer, ja. Kolla när Knezevic skallade Görbicz (världens bästa spelare) i Champions League i våras när bollen var på andra sidan, säger Jacobsen.

– Klart att de har spelare som gör fula saker. Men ingen av oss går och är rädd för dem. Absolut inte! Hela laget backar upp om någon skulle få en smäll, inga problem, lovar Jacobsen.

Isabelle Gulldén:

– Handbollsmässigt kommer det att vara en dålig match. Men det kommer att vara så mycket fajt och vilja att matchen blir bra ändå. Det är bara att gå ”all in” och så får det bära eller brista. Det får gå en näsa eller två. De ber verkligen inte om ursäkt.

Måste visa domarna

Storstjärnan har sin taktik klar för att få med sig domarna.

– De kommer att spela fult så det gäller att kasta sig och visa domaren från start vad det är de håller på med, säger Gulldén.

– Sen handlar det bara om att våga. För har man fått en smäll och kanske en stürmerfoul så tror de att man ska ta ett steg tillbaka och då har de redan vunnit. Men då är det bara att köra vidare. Då får man väl ge dem en knytnäve och gå in extra hårt så de också får ont.

Tröttnat på ryktet

Montenegros Katarina Bulatovic är trött på snacket om att man skulle spela fult.

– Alla snackar om att vi spelar fult men det gör vi inte. En del lag har också spelare som spelar fult men vi pratar inte om dem så jag tycker inte man ska snacka om oss då, säger super-stjärnan till Sportbladet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN