Sandviken till final efter vändningen

avStefan Holm

Möter Västerås i SM-final på Tele2 Arena

Foto: TT
Jubel i Sandvikens omklädningsrum efter segern.

SANDVIKEN. I den avgörande semifinalen slog han till igen, målmaskinen Erik Pettersson.

Med fyra mål sköt han Sandviken till SM-final.

– Det har gått bättre än vad jag vågade drömma om, säger 19-åringen efter 7-5-segern mot Hammarby.

Foto: Bildbyrån
Erik Pettersson blev fyramålsskytt.

När Hammarby ledde semifinalserien med 2-0 lovade Erik Pettersson att Sandviken skulle avsluta säsongen med att spela SM-final på Tele2 Arena.

Så blir det. Stålmännen följde upp 7-2- och 7-1-vinsterna med att besegra Bajen med 7-5 inför 3 787 åskådare i Göransson arena.

– Jag håller oftast vad jag lovar, säger Erik Pettersson och flinar.

Men segern i den femte semifinalen satt lång inne. Hammarby jobbade otroligt hårt i defensiven och satsade på kontringar, vilket visade sig vara rätt taktik. Bajen ledde med 3-2 när det var dags för pausvila och ledningen hade varit större än så om inte Linus Forslund lyckats slå in i en hörna i slutsekunderna av första halvlek.

– Vi var dåliga i första halvlek, samtidigt som de spelade bra. Det var tur att vi bara låg under med ett mål, säger Erik Pettersson.

”Det sitter i väggarna”

Faktum är att det dröjde till den 72:a spelminuten innan Sandviken var i ledningen för första gången. Det var då Erik dundrade in straffen som betydde 5-4 bakom Patrik Hedberg i Hammarbymålet.

Han nöjde sig inte med det utan satte 6-5 på hörna och fastställde slutresultatet efter att ha snott bollen från en motståndarback och tryckt in den i mål. Dessutom var det Erik Pettersson som gjorde 1-1.

– Vi spelade fantastiskt i andra halvlek och jag fick kliva fram på slutet. Det är otroligt kul, men vi är alltid bra på slutet i viktiga matcher. Det sitter i väggarna, säger han till Sportbladet.

”Ska vinna den matchjäveln också”

19-åringen, som är ett fenomen snarare än bandyspelare, gjorde sju mål i kvartsfinalserien mot Broberg och ytterligare 13 i semifinalen mot Hammarby. Det ger ett snitt på 2,5 mål per match.

– Det är mycket väl godkänt. Det har flutit på bra och jag har satt de flesta chanserna. Jag har visat att jag är i bra form, men det är en match kvar och då ska jag vara ännu bättre, säger Erik Pettersson.

Han syftar förstås på lördagens SM-final, då Sandviken möter Västerås.

– Vi har inte vunnit någon än, men ska vinna den matchjäveln också. Vi ska ta SM-guld, säger Erik Pettersson, som också var rejält irriterad på SVT efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM