Porsche

TV-stjärnans nya karriär - VM-förare

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

”McDreamy” kör hela VM-säsongen, även klassiska Le Mans

Han är älskad för sin roll som McDreamy i Grey´s Anatomy.

Men det är motorsporten han lever för.

– Jag skulle ha börjat med racingen tidigare, säger Patrick Dempsey.

49-åringen har gjort sig ett namn tack vare rollen som hjärnkirurgen Derek Shepard i den amerikanska TV-serien Grey´s Anatomy. Han har haft en av huvudrollerna i den prisbelönta serien sedan starten 2005, men vid sidan av har han odlat sitt stora intresse.

Racing.

Inledde starkt

2015 inledde han med en tredjeplats i det klassiska 24-timmarsloppet i Daytona och i år ska han köra FIA World Endurance Championship (WEC), vilket gör att han återigen han finns med på startlistan till ett av racingsvärldens mest mytomspunna lopp, Le Mans.

– Jag ser verkligen fram emot 2015 och jag är otroligt stolt över att jag ska köra hela WEC, vilket inkluderar Le Mans, för Porsche. DE har en ovärderlig erfarenhet av långloppsracing, säger han i ett pressmeddelande.

– Porsche hade en vinnande bil redan långt innan jag var född. Jag har varit ett Porsche-fan ända sedan jag var barn, jag tittade på deras framgångar i Le Mans, Daytona och Targa Florio när jag  växte upp. Det finns fortfarande tillfällen när jag helt enkelt inte kan förstå att jag nu är en del av deras team.

Fan av Porsche

Den första bilen Dempsey köpte när han hade tjänat pengar som skådespelare var en Porsche 356 från 1959 och tillsammans med sin pappa lade han mycket tid på att titta på racing.

– Han körde på lite mindre banor i Maryland, berättar Dempsey för  tidningen Car and Driver.

– Vi såg racingtävlingar på TV tillsammans, läste om dem i tidningarna, lyssnade på radio. När det var Indy 500 så lyssnade vi på loppet live i bilradion och sedan såg vi det på TV i efterhand.

Men det var först som vuxen som han själv inledde sin racingkarriär.

– Min hustru (ex-fru) sa åt mig att lyfta rumpan från soffan och gå ut och köra själv istället, berättar han.

Le Mans bäst

Numera äger han ett eget stall och är en ordinarie VM-förare tillsammans med Porsche och med en femteplats från LeMans 2014 som bäst.

– När jag dör kommer LeMans att vara en av de bästa sakerna som har hänt i mitt liv, säger han.

Årets tävling avgörs mellan den 13 och 14 juni, i startfältet finns även F1-förare Nico Hülkenberg och den tidigare F1-föraren Mark Webber.

Missa inga nyheter - följ Sportbladet Motor på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Porsche

Le Mans

Patrick Dempsey

Motorsport