Danska fansen portas från semifinalerna

Har biljetter – som nu annullerats av VM-arrangören

Handbolls-VM har präglats av negativa rubriker och halvtomma läktare.

Nu rapporter danska TV2 att danska fans portas från mästerskapets semifinal – trots att de har biljetter.

– Vi är frustrerade och rasande. Det kan ju inte vara rätt, säger en av danskarna som snuvats.

Handbolls-VM har präglats av negativa rubriker och halvtomma läktare. Nu rapporter danska TV2 att danska fans portas från mästerskapets semifinal – trots att de har biljetter.

De cirka 50 danskar köpte biljetterna långt innan mästerskapet i hopp om att deras landslags skulle ta sig semifinal.

Får placeringsmatch

Men den kontroversiella VM-arrangören har enligt TV2 bestämt sig för att annullera danskarnas biljetter till matcherna i Lusail Sports Arena och i stället ge dem biljetter till Danmarks placeringsmatch mot Slovenien – spelad i Al Sadd.

– Vi är frustrerade och rasande. Det kan ju inte vara rätt, säger 32-åriga Helle Kay.

Hon är i Doha tillsammans två väninnor och hade arrangerat transport så att sällskapet kunde se Danmarks match 18.30 för att sedan resa till semifinalmötet mellan Frankrike och Spanien klockan 21 (lokala tider).

– Vi är här för att se handboll och Spanien Frankrike är den moraliska finalen. Det är den matchen vi vill se, och vi har biljett till den, säger Helle.

”Aldrig upplevt något liknande”

Resebyrån där biljetterna var bokade bekräftar för TV2 att flera danska fans är drabbade.

– Det stämmer. Arrangörerna har annullerat alla semifinalbiljetter till danska och tyska fans och gett dem biljetter till placeringsmatcher i stället. Om det är för att Qatar vill ge biljetterna till sina egna fans vet jag inte. Jag har aldrig någonsin tidigare upplevt något liknande, resebyråns ägare Camilla Andersen som alltjämt arbetar på en lösning.

Men hon kan inte garantera att biljetterna blir giltiga igen.

– Om det inte lyckas vill jag vädja till folk att ta sig till arenan, vifta med sina biljetter och försöka komma in. Och kanske filma när vakterna säger att hallen är full och de inte får komma in.

* Semifinal, Polen-Qatar 16.30 i Kanal 5

* Semifinal 2, Spanien-Frankrike 19.00 Kanal 5

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN