Mattias Hargin

Brons för Sverige i lagtävlingen på VM

Av: 

Malin Wahlberg

Jonathan Berntsson

SPORTBLADET

"Jag är sjukt nöjd, men ändå lite besviken"

VAIL/STOCKHOLM. Sverige har bärgat första medaljen på alpina VM.

Tung förlust mot Kanada i semin – sedan revansch mot Schweiz.

– Vi borde varit i final, men är nöjda med bronset. Jag har sagt att jag vill ha två medaljer, nu har jag gjort det möjligt, säger Mattias Hargin till Sportbladet.

Lagtävlingen på VM brukar innebära svensk medalj.

På fyra försök hade det blivit två silver och ett brons – men guldet saknades. Nu i Vail såg det ut som att ett sådant äntligen skulle kunna komma.

Sverige, med Anna Swenn-Larsson, Maria Pietilä Holmner, André Myhrer och Mattias Hargin, slog Tjeckien i åttondelen och hemmanationen USA i kvarten. Det sedan två amerikaner ramlat i sina åk.

Fick dålig start

I semin väntade överraskningen Kanada – och förväntningarna på en finalplats var stora. Men kanadensarna skrällde vidare.

Efter en dålig start förlorade Maria Pietilä Holmner första duellen mot Erin Mielzynski.

Mattias Hargin besegrade Phil Brown – men Anna Swenn-Larsson föll mot Candance Crawford och då hjälpte det inte att André Myhrer vann sitt race. Kanada snodde finalplatsen.

Vann klart med 3–1

I bronsmatchen blev det sedan klara 3–1 mot Schweiz och Sverige slutade trea.

– Jag är sjukt nöjd, men ändå lite besviken. Varken jag eller Maria fick till det i semifinalen. Det var bara dålig åkning av mig. Jag var så jäkla sur efter semin så jag kände att jag var tvungen att spöa henne i bronsmatchen, säger Anna Swenn-Larsson.

Maria Pietilä Holmner till SVT:

– Det känns fantastiskt med ett brons, men besvikelsen ligger kvar sedan åket mot Kanada. Klantigt, fy fan. Jag vet inte riktigt vad som hände.

"Skönt att öppna med medalj"

Mattias Hargin, som gjorde fina insatser, blickar direkt vidare mot vad som komma skall.

– Det var jävligt kul och skönt att öppna upp med medalj. Vi borde ha varit i final och det känns som att vi hade det. Jag drömde om en duell mot Hirscher, men vi är nöjda med bronset. Jag har sagt att jag vill ha två medaljer, nu har jag gjort det möjligt, säger han.

André Myhrer:

– Det var synd mot Kanada, menet är små marginaler. Det hade varit kul med returmatch mot Österrike (som slog Sverige i senaste VM-finalen), men en skön start på VM.

Österrike tog hem guldet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Mattias Hargin

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Hargin

Alpint