”De kanske tog sig en sup – eller fem”

Märkliga bilderna en snackis i EM

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Rodd-EM är i gång i skotska Glasgow.

Då handlar rubrikerna – om ett träd.

– Jag vet inte vad arrangören har tänkt med, säger norrmannen Kristoffer Brun till NRK.

Tusentals rodd-entusiaster intar nu skotska Glasgow för att se europaeliten göra upp om EM-medaljerna. Men de som köpt biljetter på Grandstand-läktaren vid målområdet lär ha blivit besvikna. Där finns nämligen ett stort träd som skymmer sikten.

”Intressant placering...”

Enligt norska NRK är trädet en av de hittills största snackisarna från mästerskapet och flera av roddstjärnorna har uttalat sig.

– Skottland är känd för sin whisky och jag tänker att de kanske tog sig en sup – eller fem – och placerade läktaren 50 meter för långt fram, säger Kjetil Borch.

Kristoffer Brun fyller i:

– Jag vet inte vad arrangören har tänkt med. Det är ju en intressant placering…, säger han.

Slår ifrån sig

Intill trädet har arrangören satt upp en storbildsskärm, så publiken kan se allt som händer. Men paradoxalt nog skymmer även storbildsskärmen sikten.

Arrangören har fått en hel del kritik för placeringen av läktaren, men i ett uttalande slår man ifrån sig och menar att det inte fanns några andra alternativ.

”Det fanns bara ett ställe vid målområdet där vi kunde bygga läktaren och det var här. Det är fullt normalt att placera läktaren vid mållinjen så att man kan njuta av de spännande upploppen”‚ skriver man.

Problemet är bara att det står ett träd i vägen…

Foto: Jack Thomas / Getty Images Europe
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20