Tigers drömlya - mitt i Stockholm

SPORTBLADET

Golfstjärnan och hans Elin spekulanter på jättestor bostadsrätt

Foto: lysande utsikter Tiger Woods och hans svenska fru Elin Nordegren lär vara spekulanter på en stor lyxlägenhet på Norr Mälarstrand på Kungsholmen i centrala Stockholm. Lägenheten har balkong med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Söders höjder. Priset – uppskattningsvis 10 miljoner kronor – är billigt vid en internationell jämförelse och småpotatis för världens högst betalde idrottsman.

Tiger Woods och hans svenska hustru Elin planerar att köpa en lyxvåning i centrala Stockholm.

Redan nu finns en aktuell våning som kan bli Tigers nya lya - och Aftonbladet har adressen.

Via ombud har Tiger Woods, 29, och Elin Nordegren, 25, sökt efter en lämplig lägenhet i Stockholm sedan en tid tillbaka.

345 kvadratmeter

Enligt vad Aftonbladet erfar ligger bostadsrätten som paret visat intresse för på Norr Mälarstrand, paradgatan på Kungsholmen i Stockholm.

Lägenheten består av ett helt våningsplan och är på cirka 345 kvadratmeter.

Om paret väljer att köpa våningen får de ett av stadens mest attraktiva lägen, ett stenkast från Stadshuset med utsikt över Riddarfjärden.

Byggnaden ritades av arkitekten Björn Hedvall. Med sina enkla putsade fasader, typiska för 1920-talets senare klassicism förebådar stilen en tidig funkis.

Huset ägs av bostadsrättsföreningen Munklägret, som bildades för drygt ett år sedan. Där finns såväl stora våningar som mindre lägenheter.

Ordförande i bostadsrättsföreningen är Christer Ohlsson. Han säger att han inte vill ge någon information om föreningens medlemmar.

-Det är en nybildad förening så det är möjligt att det finns någon som ska sälja. Men jag har ingen anledning att tala om detta, säger han.

Vid en internationell jämförelse med andra storstäder är bostadspriserna fortfarande låga i Stockholm.

Över 10 miljoner

Att slå till nu och köpa en våning i Stockholm kan därför också ses som en investering för framtiden, när Tiger Woods karriär som kringflackande golfproffs är över och paret har mer tid i Sverige.

Priset för 345 kvadratmeter i centrala Stockholm blir över 10 miljoner kronor, om man räknar med det gällande snittpriset på 30 000 kronor kvadratmetern.

Tiger Woods och Elin Nordegren ska, enligt vad Aftonbladet erfar, komma till Sverige för att granska de aktuella lägenhetsobjekten före en eventuell affär.

Aftonbladet har förgäves sökt Elin Nordegrens mamma, migrationsminister Barbro Holmberg, för en kommentar angående dotterns och svärsonens planer på bostadsköp.

10 miljoner - det tjänar han på en vecka

Niklas Bodell, Thomas Gustafsson