Olofsson femma i jaktstarten

SPORTBLADET

Ny stark insats av svenskan

Skidskytten Anna Carin Olofsson följde upp fjärdeplatsen i sprint med en femteplats i jaktstarten på söndagen vid världscuptävlingarna i tyska Ruhpolding.

– Det var skönt att kunna hålla i och vara kvar där uppe, säger hon.

Placeringarna i Ruhpolding är hennes bästa i karriären.

Och det var inte långt ifrån att hon skulle ha kunnat tangera fredagens fjärdeplats. Det skiljde bara 2,3 sekunder i mål till tyskan Kati Wilhelm.

— Det var synd att jag inte orkade hänga med Kati Wilhelm på slutet. Hon var för stark i de sista backarna, säger Olofsson.

Ryskan Olga Pyljova vann 10-kilometersloppet på tiden 33.17,8 och med två bommar. Kinesiskan Liu Xianying sköt prickfritt och såg efter sista skjutningen ut att gå mot en säker seger. I sista backen före mål föll hon dock och fick se ryskan smita förbi och vinna med 1,3 sekunder. Norskan Linda Tjörholm var 5,3 sekunder efter. Hon hade två bommar, liksom Kati Wilhelm och Anna Carin Olofsson som i mål var 14,2 sekunder efter Pyljova.

— Jag kände mig inte lika pigg i benen som i fredags, men det var inte dåligt heller. Det var någon som sa att jag hade snabbaste åktiden, om man räknar bort straffrundorna.

De två bommarna, en i första liggande, en i första stående, är inte mycket att säga om, tycker hon.

— Det är rätt bra ändå, för att vara mig.

Skidskyttevärldscupen drar nu vidare till italienska Anterselva.

Kommer första pallplatsen där?

— Det skulle inte vara så dumt, säger Olofsson.

— Jag trivs bra där, det brukar vara fina banor. Det är på hög höjd och det kan vara lite lurigt, men jag brukar klara hög höjd rätt bra.

Herrtävlingen vanns av norrmannen Ole Einar Björndalen före landsmannen Lars Berger och tysken Ricco Gross. Björn Ferry kom först på 37:e plats och Mattias Nilsson på 48:e.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM