Schumachers segertåg fortsätter

SPORTBLADET

- Jag är extremt glad. Det är svårt att beskriva känslan.

Hockenheim

Formel 1-suveränen Michael Schumacher fortsätter att vinna och tog sin elfte seger för året.

- Jag är extremt glad. Det är svårt att beskriva känslan, sade den sexfaldiga världsmästaren efter segerloppet på Hockenheim.

Medan Lance Armstrong regerar i Tour de France är Michael Schumacher lika överlägsen i formel 1.

På söndagen tog han sin elfte seger den här säsongen. Den ende som rått på "super-Schumi" i år är italienaren Jarno Trulli, som snuvade tysken på seger i Monacos Grand Prix i maj.

Ohotad seger

Det fanns aldrig något riktigt hot mot Schumacher, som tangerade sitt segerrekord från 2002 då han också vann elva tävlingar under en säsong. Schumacher gjorde också sin 50:e tävling utan några mekaniska eller tekniska problem med sin Ferrari.

- Vilken helg. Först tog jag pole position och så vann jag i dag. Det var ett tufft lopp, särskilt i början, sade Schumacher, som hyllades av rödtröjade supportrar efteråt.

Han gick i mål 8,3 sekunder före Jenson Button - som gjorde en bra insats med tanke på förutsättningarna. Han flyttades ner tio placeringar i startfältet på grund av ett felaktigt motorbyte.

- Jag är mycket nöjd över andraplatsen. Det var mitt bästa lopp i karriären. Om jag hade fått starta trea hade jag kunnat sätta mer press på Michael. Men nu blev det inte så. I det stora hela var det ett mycket bra resultat, sade Button.

Spanjoren Fernando Alonso körde in på tredje plats.

Barichello kolliderade

För Kimi Räikkönen gick det däremot inte så bra. På 14:e varvet flög en del av bakvingen av vid inbromsningen i den första kurvan. Tysklands Grand Prix tycks inte riktigt vara finnens favorittävling. Förra året tvingades han bryta loppet redan på första varvet efter att ha kört ihop med brasilianaren Rubens Barichello och Michaels bror Ralf Schumacher.

Inte heller Barichello klarade sig från incidenter. På första varvet kolliderade han med Räikkönens brittiska lagkamrat David Coulthard och förlorade värdefull tid när bilen fixades. Det blev en tolfte plats till sist.

Colombianen Juan Pablo Montoya slutade på femte plats, och hans brasilianska lagkompis Antonio Pizzonia, som körde i stället för skadade Ralf Schumacher, kom sjua i sin debut.

Sex tävlingar återstår och Schumacher är med sina 110 poäng 36 före Rubens Barichello. Button ligger på tredje plats på 61 poäng.

Efter ett tre veckor långt uppehåll körs nästa lopp är 15 augusti i Ungern.

TT-Reuters