Scott - som Tiger

Publicerad:
Uppdaterad:

Australierns segervapen i Masters - svenska Marie

BARSEBÄCK

Golfens världsstjärnor gillar svenska barnflickor.

Adam Scott, 23, gjorde en Tiger Woods och blev tillsammans med Thomas Björns svenska barnflicka Marie Kojzar, 22.

- Jag älskar Marie väldigt, väldigt mycket, säger årets vinnare av Scandinavian Masters Adam Scott till Sportbladet.

puss min hjälte! Adam Scott fick grattispussen av sin svenska flickvän Marie efter segern i Scandinavian Masters. Foto : ROLF ANDERSSON
puss min hjälte! Adam Scott fick grattispussen av sin svenska flickvän Marie efter segern i Scandinavian Masters. Foto : ROLF ANDERSSON

Och av segerkyssen efter prisutdelningen att döma är känslorna besvarade.

Marie Kojzar kommer ursprungligen från Stockholm och träffade golfstjärnan för två år sedan när hon passade danske Thomas Björns barn. Precis som Elin Nordegren som var barnflicka åt Jesper och Mia Parnevik.

- Marie är underbar och mycket speciell för mig, berättar Scott och ler.

Adam Scott som stortrivs i Sverige har nu fått ännu en anledning att komma hit oftare. Australiensaren betecknas som ett underbarn och spås en lysande framtid på golfbanan. Och till alla golfentusiasters glädje lovar han att bli Scandinavian Masters trogen.

- Jag älskar Sverige och jag kommer förmodligen alltid att komma hit och spela, säger Adam Scott.

Har börjat spela golf

Flickvännen Marie har precis börjat spela golf och skall snart börja läsa till inredningsarkitekt i London. Men hon var inte nervös när Adam spelade i går.

- Nej, inte ett dugg. Jag kan ju inte påverka någonting, säger hon och skrattar.

Och det behövdes inte heller. Adam Scott spelade stabilt och efter två birdies på elvan och tolvan var han aldrig riktigt hotad under sluthålen. Till slut vann han med två slag före engelsmannen Nick Dougherty.

- Men det var lite skakigt på slutet. Jag kunde aldrig riktigt slappna av utan fick jobba hårt för att hålla undan, förklarar Scott, som fick 2,9 miljoner kronor för segern.

Första segern i år

Segern var Scotts första i år men i fjol vann han både i Qatar och Scottish PGA. Nyckeln till segern var att puttningen börjat fungera igen och han treputtade inte en enda gång under de 72 hålen.

- Om jag kan undvika treputtar så känns det som att jag alltid har chansen att vinna tävlingen jag spelar, säger Adam Scott.

För Marie Kojzar var uppståndelsen en ny erfarenhet och när fotograferna samlades kring paret kändes det lite ovant.

- Ja, det kändes väldigt märkligt, förklarar hon.

Efter tävlingen försvann paret i en bil till en privatjet som tog dem till London. Om två veckor väntar PGA-mästerskapet för Adam Scott och alla bitar i hans liv börjar falla på plats.

- Allt i mitt liv känns helt fantastiskt just nu, säger Mastersmästaren.

Alla vinnare i Masters

Martin Strömberg

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN