Järvsöfaks jagar tolfte raka segern

Publicerad:
Uppdaterad:

Om Järvsöfaks gett fasen i att förlora den där lördagen i Gävle i mitten av mars, då hade han jagat 46:e raka segern i morgon, på god väg mot 50.

Tyvärr kördes han lite tjoho-tjohej den gången. Så nu får han nöja sig med tolfte raka istället.

V75 på Hagmyren alltså, tänk på att upploppet bara är 161 meter, 66 meter kortare än Axevallas, där V75 kördes i lördags.

Positionerna blir mer avgörande: leta inte efter vinnare som sitter i sjätte invändigt.

Hästarna ska bara runt knuten ut ur sista sväng och sen är de i mål. Ett tips: Ledningen är ingen direkt skitposition.

Järvsöfaks enda mordvinnaren

Förutom Järvsöfaks finns det inga mordvinnare i morgon. Egentligen borde jag sätta i gång och lova en massa saker om Faksen torskar – då blir han förmodligen dödssjuk och stannar 200 kvar. Jag skulle också kunna spela vinnare på honom, i så fall är han förmodligen helt chanslös.

Men jag struntar i det, han behövs som spik i en annars svår omgång där det finns både guldkorn och dåliga favoriter.

Redan i V75 är favoriten illa ute. Inte för att Flambe F.H. är dålig, felfri vinner han med ett hånflin, utan för att han ”brukar” galoppera hejdlöst när han har framspår bakom bilen, som nu. Eller rättare sagt: Galopprisken är ungefär 50-procentig. Om (när!) han skengalopperar ligger vägen öppen för King One. Senast drog han fram Flambe F.H. och var bara längden efter i mål.

Barfota – då är chansen god

Millan Pamela är min vinnare i V75-2. Hon var grymt bra senast som tvåa på V75, gick i dödens hela vägen och ignorerade mjölksyran över upploppet. Det blir barfota igen, precis som senast (första gången då) och chansen måste vara god. Stig H får väl duga som kusk.

I V75-3 skrällvarnar jag för Couch Doctor, ta med honom på alla lappar.

Chansspiken hittar jag i lägsta klassen, V75-4. Freeman såg jag vinna i Östersund den 6 juni och blev förälskad. Treåringen är som en bil, det är bara att tuta och köra och det finns en varvvillig motor också.

V75-7 är svårt men jag måste få plussa för Global Empire, trots läget.

Helgens tips

Micke Nybrik

Publicerad: