”Han rör sig och klämmer min hand”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Jules Bianchis pappa om månaderna vid sjukhussängen

1 av 7
Jules Bianchi kör rakt in i bakdelen på den hjullastare som håller på att bärga en annan bil.

I en lång intervju med Nice-Matin berättar Jules Bianchis pappa Phillipe att sonens flickvän nu flyttat till Frankrike för att vaka vid sjukhussängen – och att det görs framsteg.

– Han klämmer min hand, säger pappa Bianchi.

Philippe Bianchi var i början av mars tvungen att gå ut och dementera de positiva ryktena som cirkulerat om att hans son, franske Formel 1-stjärnan Jules, vaknat från sin koma.

Nu, en dryg månad senare, talar han i en lång intervju med Nice-Matin ut om tiden sedan hans son olycka under Japans Grand Prix i oktober i fjol. Han berättar även att Jules gör framsteg, om än väldigt små.

– Jämfört med vad läkaren som opererade honom i Japan sa till oss är det natt och dag. Där och då sa dem att det inte fanns något hopp, att prognosen var alarmerande. I dag fungerar alla hans organ som de ska, utan assistans. Men just nu är han fortfarande inte vid medvetande, i koma, säger Philippe till Nice-Matin. 

”Vi turas om”

Jules ska enligt pappa även röra sig sporadiskt i sjukhussängen hemma i Nice.

– Ibland är han mer ”aktiv”. Han rör sig eller klämmer min hand. Är det bara av reflex eller är det riktiga reaktioner? Det är svårt att veta. Det viktiga är att hans hälsa är i väldigt goda händer.

I dag vakar hela 25-åringens familj vid sjukhussängen i hopp om fortsatta framsteg.

– Neurologiskt har läkarna berättat att det inte finns något särskilt att göra. Det viktigaste är att stimulera Jules och se till att hans känner en ständig närvaro vid sin sida. Så vi turas om varje dag, hans mamma, storasyster, lillebror och jag.

Familjen har även fått förstärkning från Tyskland.

– Jules tyska flickvän, Gina, hjälper också till. Hon bor här nu.

Publicerad: