Ny svensk tävling på Challengetouren

Publicerad:
Robert Karlsson vid Katrineholms GK
Foto: TT
Robert Karlsson vid Katrineholms GK

SPORTBLADET

Svensk golf får kommande säsonger en tävling på Challengetouren.

På Katrineholms GK ska "Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson" avgöras i tre år framöver.

– Otroligt roligt och viktigt för svensk golf, säger Karlsson.

För första gången sedan 2011 kommer Sverige åter få en tävling på Challengetouren, som är närmast under Europatouren. Det är inte utan stolthet som Robert Karlsson konstaterar att det blir i hans egen tävling "hemma" i Katrineholm.

– Det började som en minitourtävling för tio–tolv år sedan och målet var aldrig Challenge Tour, vi trodde aldrig att vi skulle nå det, säger det 46-åriga golfproffset, som numera har amerikanska Charlotte som bas, till TT.

”Spelarna var besvikna”

Den första upplagan av tävlingen – som blir Sveriges näst bästa på herrsidan – samarrangeras av Karlsson, Svenska Golfförbundet och Katrineholms GK och avgörs 4–7 augusti. Ett nytillskott som är välkomnat i golf-Sverige.

– Vi har ju hört från spelarna på Nordea-touren att de är besvikna på att det inte har funnits någon svensk tävling på Challengetouren, säger Karlsson och får medhåll från förbundskapten Katarina Vangdal.

"Att Sverige nu återigen får en tävling på den här nivån är glädjande men framför allt viktigt för svensk spelarutveckling", säger hon i ett pressmeddelande.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN