Hapoel Tel Aviv rycker i Rohdén

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Marcus Rohdén under dagens landskamp mot Estland (1-1).

Några få svenska spelare övertygade i årspremiären för landslaget mot Estland.

Elfsborgs Marcus Rohdén, 23, var en av dem.

Nu vill israeliska Hapoel Tel Aviv värva mittfältaren enligt Sportbladets uppgifter.

Marcus Rohdén har tillhört allsvenskans bättre mittfältare under flera säsonger och gjort bra ifrån sig vid svenska landslagets vinterturneringar vid flera tillfällen, senast under onsdagen när han spelade de första 45 minuterna i 1-1-matchen mot Estland i Abu Dhabi.

Atalanta intresserade

Tidigare har italienska Atalanta och israeliska Maccabi Haifa uppges varit intresserade av Elfsborgsmittfälten utan att det blev någon affär i somras.

Enligt Sportbladets uppgifter är det nu i stället det klassiska israeliska storlaget Hapoel Tel Aviv som är mycket intresserat av 23-åringen.

Hapoel, som vunnit ligan 13 gånger, spelade i Champions League hösten 2010 och Europa Leagues gruppspel 2012, men sladdar nu i det inhemska seriespelet (ligger tia) och vill göra en nysatsning.

Nej till första budet

Marcus Rohdén, vars kontrakt går ut 2018, uppges vara intresserad av en flytt men Elfsborg har tackat nej till Hapoel Tel Avivs bud som uppges ligga på 5-7 miljoner kronor. Boråsklubben vill ha betydligt mer betalt för landslagsspelaren, enligt källorna.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson vill tona ner uppgifterna:

– Jag har hört talas om de här uppgifterna, men vi har ingen dialog med Hapoel Tel Aviv, säger Andreasson.

"Marknadsmässigt pris"

– Marcus Rohdén är landslagsman, har varit bra i allsvenskan i flera år och att han tar nästa steg i karriären under 2016 finns det stor chans för. Är den klubben som vill ha honom beredd att betala marknadsmässigt också så finner vi säkert en lösning, säger Elfsborgs klubbchef.

Sportbladet har sökt Marcus Rohdén och hans representant, Carl Fhager, för en kommentar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM