Så mycket har Myhrer och Hansdotter tjänat efter succésäsongen

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

ÅRE. Frida Hansdotter och André Myhrer har båda dragit in över 1,2 miljoner kronor i prispengar den här säsongen. 

Dessutom gav OS-gulden extra klirr i kassan. 

– Det är absolut en bonus, säger Hansdotter. 

Frida Hansdotter och André Myhrer kommer till världscupavslutningen i Åre med varsitt OS-guld. Veckorna sedan succén i Pyeongchang har varit såväl hektiska som magiska. 

– Jag fått så mycket hälsningar, det är som en blomsteraffär hemma. Jag är enormt tacksam och rörd för hur många som hör av sig och bryr sig. Folk som jag inte ens känner kommer fram och säger att de tycker att det är enormt kul att jag fick det där OS-guldet, säger André Myhrer. 

Hansdotter har upplevt guldeffekten på samma sätt. 

– Det har varit omtumlade. Det är så stort på något vis. Jag har fått en backe uppkallad efter mig. Det ska byggas en idrottshall som ska heta ”Frida Hansdotter Arena” och all kärlek man har fått när man kommer hem. Folk har nästan varit tårögda för att de är så glada för en.

5–10 miljoner för ett guld

Hansdotter kommer till Åre med sju raka pallplatser i slalom i bagaget. För Myhrer har det förutom OS-guldet blivit två tredjeplatser och lika många fjärdeplatser i världscupen. 

Framgångarna har gett rejält klirr i kassan. Båda svenskarna har dragit in över 1,2 miljoner kronor bara i prispengar den här säsongen.

Dessutom ger ett OS-guld rejält klirr i kassan.

– Jag vet inte hur avtalen ser ut, men det brukar sägas att ett OS-guld är värt mellan fem och tio miljoner, sa alpinchefen Tommy Eliasson Winter till Sportbladet under OS.

Köper inredning

Hansdotter fokuserar dock inte på miljonregnet.

– Jag åker aldrig och tänker på pengar. Det är absolut en bonus att man kan ha sin hobby som jobb. Det är inte för evigt. Det är många år efter min idrottskarriär som jag ska klara av så jag ser det mer för framtiden, säger Hansdotter. 

Myhrer sa direkt efter guldet att han skulle slå till på en ny gitarr. Hansdotter här ännu inte unnat sig själv något. 

– Jag kommer nog köpa någon liten inredningsdetalj till mitt fina hus hemma och komma ihåg att jag köpte den här efter OS, säger hon. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM