Robin Söderling utslagen direkt

SPORTBLADET

Sofia Arvidsson vidare i US Open

US open och Robin Söderling är ingen särskilt lyckad kombination. Svensken åkte ut redan i första omgången mot ryssen Jevgenij Korolev och har inte gått längre än till tredje omgången på sex försök i New York. Däremot blev det seger för Sofia Arvidsson.

I damturneringen fick Sofia Arvidsson bästa möjliga start när hon besegrade kinesiskan Zi Yan, rankad 92:a. Arvidsson vann med 6–2, 6–4.

Foto: Robin Söderling.

I nästa omgång väntar troligen andraseedade Jelena Jankovic. Givetvis en svår uppgift för Arvidsson, men vid deras enda möte, i Miami i år, fick hon stryk i skiljeset av serbiskan.

Arvidsson har inte nått längre än till andra omgången i US open.

Robin Söderling slogs ut av Jevgenij Korolev i tre raka set, 6–7 (4–7), 3–6, 6–7 (9–11). Det var andra raka förlusten mot Korolev, de möttes i Mastersturneringen på gruset i Rom i maj och då blev det förlust med 1–2 i set.

– Man tycker ju att både OS och US open skulle passa Robin perfekt med hardcourt som underlag. Men det här är ett bevis på att Söderlings medelnivå är för låg, säger Sveriges förbundskapten Mats Wilander till Eurosport.

Söderling, rankad 34, förlorade första och tredje set i tiebreak med 4–7 och 9–11. I det andra förlorade han serven två gånger, bröt tillbaka en gång, men Korolev vann med 6–3. Ryssen servade stabilt hela matchen och hade bäst fokus på de viktiga bollarna.

Korolev är rankad 98:a i världen och möter i nästa omgång fransmannen Gael Monfils.

Johansson, rankad 64, får i första omgången möta Ernests Gulbis, rankad 40. Letten har vunnit deras enda möte, med 2–0 i S:t Petersburg i fjol. Matchen spelas på tisdagen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis