Alcazar spelar på pokergalan

SPORTBLADET

Men Tess kastar korten

Foto: PETER VAN DEN BERG
Alcazar Lina Hedlund, Andreas Lundstedt, Tess Merkel.

KÖPENHAMN. Hon älskar både artistlivet och att spela poker. Men det ena sätter stopp för det andra.
Nu har Alcazar-stjärnan Tess Merkel, helt oväntat, hoppat av EPT i Köpenhamn.

Foto: KARIN TÖRNBLOM

Tess Merkel, sångerska i bandet i Alcazar, satsade hårt på poker. Men artistkarriären tog allt mer tid.

– Jag har varit med i en EPT-turnering (European Poker Tour) förut, det var i Barcelona. Men nu har jag inte spelat alls på mer än ett halvår och är sjukt ringrostig, säger hon till Aftonbladet.

Trots ringrostigheten tackade hon ja till att spela EPT-turneringen Scandinavian Open i Köpenhamn när arrangören PokerStars erbjöd henne en friplats i turneringen.

– Det är enormt pirrigt att spela mot sådana som är så bra. Men jag har ju spelat en del förut och är inte fisken vid bordet.*

Hon flög ner till Köpenhamn söndag för att på måndagen – dagen innan turneringen – ge en spelning med kollegerna i Alcazar. Bandets spelning är i samband med att Skandinaviens bästa pokerspelare i olika kategorier utnämns i Scandinavian poker awards.

Fullt schema ställer till det

Men på söndagen kom det överraskande beskedet.

Lagom till turneringens start, tisdag, är Tess Merkel i Sverige igen.

Orsak: ett späckat schema.

Hon ägnade mycket tid förra veckan åt att hjälpa Ola Svensson, mer känd som Idol-Ola, med koreografin till hans nummer i Melodifestivalens deltävling i Västerås den gångna helgen.

Ola gjorde bra ifrån sig och gick till andra chansen i Kiruna. Artisterna som får uppträda där tävlar om de sista platserna i finalen i Globen.

Jobbar med Melodifestivalen

För Tess Merkel väntar också fortsatt uppdrag i Sverige.

– Vi fick veta av Tess att hon tyvärr inte kan ställa upp för att hon måste jobba vidare med Melodifestivalen, säger Johan Bondesson på PokerStars.

* ”Fisken vid bordet” brukar man kalla den spelare som snart identifieras som den minst kunnige i poker – och den man enklast spelar bort pengarna / markerna av.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker