Vinst hjälpte inte Modo

SPORTBLADET

Stannade som sjua

ÖRNSKÖLDSVIK

Modo går in i slutspelet som vinnare.

Men 4-0-segern hemma mot Linköping hade ändå mest akademisk betydelse, när resultaten i övrigt gick laget emot - Modo stannade på sjunde plats i tabellen.

- Det är bara att gratulera Modo till segern och slutspelsplatsen. Jag var djäkligt orolig att det skulle rinna iväg. Nu får vi vara glada att det stannade vid 4-0, det kunde ha blivit värre...

Det sade Linköpings tränare Torgny Bendelin, vars lag hade absolut ingenting att spela för. Linköping blir sist och är sedan länge klart för kvalserien.

En kvalserie som börjar först om tre och en halv vecka.

- Om det är bra eller dåligt? Frågan är hypotetisk, nu är det som det är.

Men det ska jag säga att jag har den största respekt för lagen som kommer underifrån, sade Bendelin.

Tror du att man i Linköping i allmänhet förstår hur tufft det kommer att bli?

- (Lång tystnad) Jag är inte riktigt säker på det...

Linköping var tämligen ointresserat av tisdagskvällens match, och skapade blott två vettiga chanser på hela matchen.

Resultaten gick emot

Modo var något mer engagerat, hade ju också en möjlighet att ta en femte eller sjätte plats. Men när resultaten i övrigt gick emot kom det i stället för Modo att handla om huruvida forwardsstjärnan Magnus Wernblom skulle vinna poängligan - och eventuellt slå sitt eget personliga målrekord i serien.

Modotränaren Pirro Alexandersson matchade sin stjärna stenhårt och publiken skanderade "Werner, Werner" nästan varje gång han var inne.

Men det hjälpte inte.

Wernblom tog i och för sig en assistpoäng, men förlorade i slutminuterna segern i poängligan till Leksands Mikael Karlberg.

Modo-kämpen hade ett par bra lägen att göra mål, men det ville sig inte, och han stannade nu på 26 mål och 19 assister, 45 poäng.

Fler skäl till tröst

Han kan trösta sig med att han...

...vinner målligan i serien med en tangering av sitt eget tidigare målrekord.

...överlägset vinner ligan när det gäller mål i power play med 17 fullträffar, nästan dubbelt så mycket som främste konkurrent.

...vinner ligan över flest matchavgörande mål, sju.

...slår sitt personliga poängrekord i serien.

- Det är klart att man vill vinna poängligan när man är så nära, men det ville sig bara inte, sade en något besviken Wernblom efter matchen.

- Nu ska det bli roligt med slutspel. Precis som alla andra spelare älskar jag det - och jag tror att vi har en god chans att överraska.

Och Modo går in i slutspelet i allra högsta grad som ett vinnarlag.

Örnsköldsvikslaget har imponerat storligen den senaste månaden och har på de 15 avslutande seriematcherna tagit 35 poäng, vunnit elva under ordinarie matchtid.

Och med Magnus Wernblom och båda målvakterna, Peter Hirsch och Juuso Riksman - som stod mot Linköping - i högform finns det alla anledning varna för Modo.

TT