Kamp mellan Rickardsson och Sullivan

SPORTBLADET

Giganternas kamp om VM-titeln

Halva GP-serien är körd i speedway är körd - och kampen om VM-guldet ser ut att bli en kamp mellan två personer.

Tony Rickardsson i ena hörnan.

Ryan Sullivan i den andra.

Den sjätte av totalt tio tävlingar körs på lördagkvällen i Prag.

Inför tävlingen i Tjeckien har Rickardsson och australiern Sullivan vunnit två tävlingar var. Rickardsson har två poäng till godo på Sullivan. Sedan är gapet från Sullivan till delade treorna Tomasz Gollob, Polen, och Jason Crump, Australien, hela 23 poäng.

Tävlingen i Prag körs på en permanent bana, vilket betyder att det lär finnas mer än ett spår att åka i, till skillnad från tävlingarna som körs på de banor som byggs bara för en tävling. Banan är dock lång, cirka 380 meter, med långa svängar så det gäller att motorerna är i ordning. De flesta förarna har varit i Prag tidigare och kan banan.

- Jag tyckte att det såg väldigt bra ut för alla svenskar på träningen, säger svenske förbundskaptenen Tony Olsson.

- Tony Rickardsson är alltid snabb, och jag tyckte också att Niklas Klingberg gjorde sin hittills klart bästa träning för året inför ett GP. Men det som kommer att vara avgörande, som vanligt, är starterna, fortsätter han.

Förutom Rickardsson och Klingberg representeras Sverige också av Mikael Karlsson och Andreas Jonsson, femma respektive nia i VM-sammandraget.

Efter tävlingen i Prag blir det ett drygt månadslångt uppehåll för GP-speedwayen innan det är dags för Ullevi i Göteborg att stå som arrangör den 31 augusti.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport