Krajnc: Nu ska jag vara pappaledig

Publicerad:
Uppdaterad:

En seger till - och det kan bli stormatch i USA

LÜBECK

Cigarr, ett glas champagne och en Big Mac klockan fyra på söndagsmorgonen.

Armand Krajnc firade inte sitt titelförsvar mot Paolo Roberto med några större utsvävningar. Det kan bli anledning till större fester i framtiden.

Titelförsvaret mot Paolo Roberto var en megahändelse i Sverige. Två svenskar i en upphaussad VM-match. I den stora boxningsvärlden kan betydligt större matcher vänta för Armand Krajnc.

- Nu ska jag vara pappaledig innan jag börjar träningen igen. Allt kan hända snabbt i boxning men jag räknar med att det blir match mot Harry Simon i februari, mars, säger Armand Krajnc.

Harry Simon från Namibia är erkänd som en världsboxare. Vinner Krajnc den matchen är det inget snack om saken - då är han med bland världens största.

Det absoluta drömscenariot ser ut så här:

Jättematch i USA?

Krajnc vinner över Simon och eftersom han då har försvarat sin WBO-titel fyra gånger kan det bli intressant för Bernhard Hopkins att försöka vinna bältet även i den organisationen. Hopkins är efter en utmanarserie mot andra världsmästare redan mästare för WBC, WBA och IBF.

En match mot Hopkins skulle alltså - utöver gage runt 10-15 miljoner - gälla titlar som gör vinnaren till en odiskutabel mästarnas mästare.

- Hopkins, Felix Trinidad eller Oscar de la Hoya. Jag möter gärna vem som helst var som helst, har Krajnc försäkrat om och om igen de senaste åren.

Tidigare var det mest snack men nu är han förmodligen redo.

Stefan Alfelt

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN