Sjarapova: ”De sa att jag inte var gravid”

SPORTBLADET

Tillbaka efter magproblem

1 av 3 | Foto: Maria Sjarapova returnerar en boll mot ungerskan Melinda Czink i första rundan av OS Open.

Maria Sjarapova, 25, är tillbaka och vann i natt sin första match i US Open.

Ryskan har varit borta en månad på grund av magproblem som enligt hennes läkare kunde bero på att hon var gravid.

– Det var väldigt konstigt. De sa att jag mådde bra, att jag inte var gravid, säger hon till US Opens hemsida.

I natt var Maria Sjarapova tillbaka på banan efter en månads frånvaro på grund av magproblem. Och hon var tillbaka med besked.

I två raka set (6-2, 6-2, besegrade hon ungerskan Melinda Czink i första rundan av US Open. Efter matchen pratade hon om sina magproblem som började i samband med OS-finalen som hon förlorade mot Serena Williams med 0-2 i set (0-6, 1-6). Sjarapova berättade bland annat om hur läkarna skrämt upp henne över att det kunde röra sig om en graviditet.

– Jag gjorde några tester, som blodprov och ultraljud. De sa att jag förmodligen bara behövde vila. Det var väldigt konstigt. De sa att jag mådde bra, att jag inte var gravid. Jag frågade om jag kunde få mina pengar tillbaka, skämtade hon, enligt US Opens hemsida.

”Nöjd vara tillbaka”

I och med segern avancerar den ryska världstrean till andra rundan där hon ställs mot spanjorskan Lourdes Dominguez. Sjarapova vann US Open 2006 men betonar att det viktigaste nu är att vara tillbaka på banan.

– Jag är bara nöjd att vara tillbaka och spela matcher. Det var några veckor sedan. På ett sätt var det en skön paus men efter så många veckor med träning är du angelägen om att komma tillbaka på banan.

Sjarapova är sedan 2010 förlovad med basketspelaren Sasha Vujacic ifrån Slovenien.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis