Ratade Elin rasar mot uttagningen av Klüft

SPORTBLADET

Mejlade förbundskaptenen i vredesmod: ”Klüft har inte sprungit 400 meter i år”

Foto: Elin Moraiti.

Carolina Klüft togs på nåder ut till Finnkampen.

Nu rasar 400-meterslöparen Elin Moraiti – som ratas på grund av Klüft.

– Jag förstår inte hur man resonerat och det känns inte rättvist, säger Moraiti till DT.

Carolina Klüfts sista SM slutade i tårar. Hon slutade bara fyra på 400 meter häck, utanför de topp tre som får en plats till Finnkampen, och därmed pekade allting på att en av svensk friidrotts mest framgångsrika friidrottskarriärer var över.

Men förbundskaptenen Stefan Olsson hittade ett kryphål för att kunna ge Klüft en värdig avskedsföreställning. Carolina Klüft är uttagen till långa stafetten (4x400 meter).

”Jag har gjort bättre tid”

En som inte jublar åt det är Elin Moriati, 21, från Falun. Hon var säker på att plockas med i långa stafetten tillsammans med självskrivna Moa Hjelmer, SM-guldmedaljören Josefin Magnusson och silvermedaljören Lisa Duffy.

Men förbundskaptenen Stefan Olsson valde att ta ut Carolina Klüft och Jessica Samuelsson före Elin Moraiti, som ”bara” slutade fyra på distansen i SM.

– Det kändes som stafetten var en självklarhet för mig, men tydligen inte. Jag har gjort bättre tid i år än vad tvåan på SM gjorde och så tar han dessutom ut två tjejer, Klüft och Samuelsson, som inte sprungit 400 meter i år, säger Moraiti till Dalarnas Tidningar.

”Vill komma med bästa laget”

I vredesmod mejlade hon förbundskaptenen för att få en förklaring.

– Jag har fått ett mejl här av Elin, som jag läst. Det är bra att hon är besviken. Hon är en av dem som inte togs ut, men är på gränsen. Jag tycker hon visar att hon vill vara med, och i grunden är det en väldigt bra inställning, säger Olsson till DT.

– Bedömningen gjordes utifrån att Jessica Samuelsson och Carolina Klüft kan göra ner mot 55 blankt. Elins form har inte varit så bra på slutet, och därför är hon inte uttagen. Vi vill komma med bästa laget.

Bara fyra av de fem uttagna springer i stafetten. Vilka det blir utses under Finnkampen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott