Lance Armstrongs kaxiga presentation

”Jag har vunnit Tour de France sju gånger...”

Lance Armstrong har fråntagits sina sju Tour de France-titlar på grund av dopning.

Men det verkar han inte bry sig nämnvärt om.

– Jag har överlevt cancer. Jag är fembarnsfar. Och jo, jag har vunnit Tour de France sju gånger, säger han enligt AP.

Det var i fredags som cykelsporten fick beskedet att ikonen Lance Armstrong, 40, ger upp sina försök att motbevisa de dopninganklagelser som riktats mot honom en längre tid.

Beskedet innebär att han fråntas de titlar han tagit mellan 1999 och 2005.

Lance Armstrong verkar dock ta lätt på det som hänt. Under en cancerkonferens i Montreal i dag ska den förre toppcyklisten ha presenterat sig på följande sätt:

– Mitt namn är Lance Armstrong. Jag har överlevt cancer. Jag är fembarnsfar. Och jo, jag har vunnit Tour de France sju gånger.

Donerar 3,3 miljoner kronor

Armstrong, som hela tiden har hävdat sin oskuld i dopningsfrågan, har valt att lägga sitt fokus på arbetet med stiftelsen. Han tillade att han vägrar att bli distraherad från kampen mot cancer, som han drabbades av 1996.

– Jag tror att det verkliga problemet är att bli distraherad. Jag ska berätta detta för er alla som om ni är mina vänner och allierade. Jag tänker inte bli distraherad från denna kamp.

Armstrong meddelade även att hans stiftelse ska donera ytterligare drygt 3,3 miljoner kronor till cancerforskning.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN