Svensk satte rekord i F3

avAnna Andersson

Publicerad:

”Vår fart ser ut att vara OK”

Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist är i form.
Han satte en rekordtid under testet i Spanien.

När F3 Euro Series testade i Valencia under helgen avslutade svensken på bästa tänkbara sätt. Han toppade båda passen under söndagen och satte också den bästa tiden under hela testet.
- Vi har fått väldigt mycket gjort under de här två dagarna. Idag fortsatte vi att fokusera på aerodynamiken, där vi samlade in en hel del data. Det allra mest positiva är att jag faktiskt känner stor skillnad mellan de olika inställningarna vi testar, vilket alltid brukar vara ett bra tecken och gör det betydligt enklare att jämföra olika program, säger svensken i ett pressmeddelande.
-  Vi har fortfarande en hel del kvar att lära oss när det gäller de nya däcken - jag tror inte att det är någon som har fått riktigt grepp om dem ännu - men vi har ytterligare två dagar på oss i Barcelona och kommer att jobba vidare med det då.

”Så bra det kan bli”

Hans bästa tid, 1.27,118 sattes på nya däck och den var 0.742 sekunder snabbare än den tid som räckte till pole position när serien körde på banan förra säsongen. Den var till och med bättre än någon annan officiell tid som F3 noterat i Valencia.
- Vår fart ser ut att vara OK, även om man aldrig ska dra för stora slutsatser av ett test. Allt har gått enligt planerna och vi har inte haft några incidenter eller tekniska problem över huvudtaget. Det har helt enkelt varit så bra det kan bli, säger Rosenqvist som kör för tyska Mücke Motorsport.
Serien avslutar sina tester onsdag och torsdag den kommande veckan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport