Didi Drogba: Allt var annorlunda i England

Chelsea-stjärnan om sin första tid i London, sin familj och det nya språket

glad i london Didier Drogba stortrivs i England, Chelsea och London. Här jublar han tillsammans med lagkamraterna John Terry och Frank Lampard efter segern i Community Shield i augusti.
glad i london Didier Drogba stortrivs i England, Chelsea och London. Här jublar han tillsammans med lagkamraterna John Terry och Frank Lampard efter segern i Community Shield i augusti.

Chelseas Didier Drogba är en av världens vassaste anfallare.

Men nu medger han att inledningen i England och London inte var enkel.

– Det var jobbigt, säger ivorianen.

2004 valde José Mourinho att spendera 24 miljoner pund på den då, relativt okände Didier Drogba.

Han hade visserligen gjort det bra i både Guingamp och Marseille. Men storsatsande Chelsea och Premier League var en helt annan sak.

Men i efterhand har det ju visat sig att Mourinho verkligen gjorde rätt.

”Handlar om människor”

I dag tillhör Didier Drogba toppskiktet av anfallare i fotbollsvärlden. Men inledningen i England var inte enkel för Drogba och hans familj.

– Det var jobbigt för mig när jag kom till Chelsea 2004. Människor behöver alltid tid att anpassa sig när man flyttar till andra kulturer. Det handlar om mat, människor, sättet att leva. Allting var annorlunda i England, säger Didier Drogba till Chelseas officiella hemsida.

Sämre på språket

Nu är han inne på sitt femte år i klubben som han har gjort 60 Premier League-mål för under åren.

Nu hyllar han både sin familj och livet i den engelska huvudstaden.

– Familjen är verkligen viktig för mig. Jag vill se till att de ska trivas och är lyckliga, de sakerna kan även spegla av sig vad det gäller min prestation på planen, säger han och tillägger en sak, där han inte är nummer ett:

– Mina barn pratar mycket bättre engelska än vad jag gör, mycket bättre.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.