Köpte lyxkåk för 240 miljoner

SPORTBLADET

Räikkönen tjänar mest – här lägger han pengarna

1 av 3
Välbetald Det går ingen nöd på Kimi Räikkönen. Med 311 miljoner om året i lön har han råd att lyxa till det, bland annat har han köpt ”Villa Butterfly” i schweiziska Baar för ungefär 240 miljoner kronor. Villan har pool – både inne och ute. FOTO: NIKLAUS WAECHTER och AP

Omkörd på banan – men säker i lönelistan.

Kimi Räikkönen regerar fortfarande.

Den finländske stjärnan är den bäst betalde motorsportstjärnan i världen. Det framgår av Sport Illustrateds genomgång av vad världens bästa motorstjärnor tjänar.

Han är dessutom den näst bäst betalde idrottsmannen utanför USA, bara fotbollsikonen David Beckham tjänar mer pengar – 351 miljoner kronor på ett år jämfört med finländarens 311 miljoner kronor.

Och att Räikkönen tjänar bra märks. I år har han köpt sig ett nytt lyxhus i schweiziska Baar.

– Fastigheten har registrerats i namnet Räikkönen av en kommunal notarie, bekräftar ortens president Andreas Hotz för schweiziska 20min.com.

Skottsäkert

Exakt hur mycket ”Villa Butterfly” kostade finländaren är inte känt, men den förre ägaren Peter Ohnemus betalade ungefär 234 miljoner kronor när han köpte huset och Kimi Räikkönen ska enligt uppgifter till Neue Zuger Zeitung betalat ungefär lika mycket.

Huset som är på 3 000 kvadratmeter har pool både inne och ute, skottsäkra fönster och ett enormt stort garage, vilket är viktigt med tanke på Räikkönens bilpark.

Han har, precis som de andra F1-stjärnorna en förkärlek för vackra bilar och i garaget finns bland annat en av Mercedes DTM-bilar värd runt 11 miljoner kronor, en Audi Q7, två specialbyggda motorcyklar från Walz Hardcore Cycles som bär namnen Iceman I och Iceman II, dessutom hans stora kärlek en Ferrari Enzo.

– De två dyrbaraste sakerna i mitt liv är min fru och min Ferrari Enzo, säger han till Daily Mail och han har tidigare sagt att han älskar sin röda Ferrari, en bil som bara finns i 400 exemplar och är värd runt 8,5 miljoner kronor.

– Men egentligen är min favoritfärg på bilar svart.

Två lyxbåtar

Dessutom har han enligt motorsporttotal en riktigt snygg båt, en ”Princess V70” 21,69 meter lång och värd runt 25 miljoner kronor, samt en Sunseeker Predator 72 värd 23 miljoner kronor.

Men även de andra stjärnorna har investerat i fastigheter och bilar.

Den regerande världsmästaren Lewis Hamilton har köpt ett lyxhotell på Grenada i Karibien för runt 264 miljoner kronor och ett lyxhus i Schweiz samt flera bilar, bland annat en Brabus-tuned Smart Roadster värd över sju miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1